Az arcszőrzet borotválása a férfiak tudománya

Így borotválja az arcát: a borotválkozás tudományos háttere

A tökéletes borotválkozás titka:

A mindennapos borotválkozás egyszerűnek és könnyűnek tűnik. Bekeni az arcát borotvazselével vagy -habbal, megborotválkozik, leöblíti, és arra számít, hogy tökéletes eredményt lát majd a tükörben.

Azért ez nem ilyen egyszerű, igaz? Égető érzés, kiütések, dudorok, apró sebek és vágások, a borotválkozás után visszamaradt szőrszálak, amelyet nem vett észre; számtalan a hibalehetőséga tökéletes borotválkozás elérésében, és ezek hamar nyűggé változtatják a reggeli borotválkozást.

Mindezek ellenére azonban, ha jól felkészül, rendelkezik a megfelelő eszközökkel, és betartja az alábbi 5 egyszerű lépést, minimálisra csökkentheti, vagy akár teljesen el is kerülheti a hibák előfordulását.

LÉPÉS 1:

Mosson arcot!

Előbb mossa meg arcát egy bőrkímélő arctisztítóval.

A tökéletes borotválkozáshoz tiszta bőrfelszínre van szükség. Ha borotválkozás előtt arcot mos, azzal lemossa az arcbőrére tapadt zsírt, szennyeződéseket és elhalt hámsejteket. Arcmosáskor hidratálja és felpuhítja szakállát – így könnyebben tudja majd lenyírni.

LÉPÉS 2:

Kenje be az arcát!

Ezt követően használja kedvenc borotvahabját vagy -zseléjét! Így kevésbé súrlódik majd a borotva az arcbőrön. A borotválkozókrém segítségével megelőzhetők az apró sebek és vágások, valamint a kiütések megjelenése.

LÉPÉS 3:

Borotválkozzon meg egy továbbfejlesztett többpengés borotvával!

Mindenképpen továbbfejlesztett, többpengés borotvával borotválkozzon, például a Gillette Fusion5 család bármely tagjával, ha tökéletes végeredményre vágyik! A borotva kiválasztásakor olyan többpengés borotvát keressen, melynek markolata elülső billenőfejjel rendelkezik, pengéi rugós alátámasztásúak , a borotvabetéten krémezőcsík, a hátoldalán pedig precíziós nyíró található.

Arról se feledkezzen meg, hogy a borotva megfelelő karbantartása is elengedhetetlen a tökéletes végeredmény eléréséhez! A piszkos, illetve a régi és elhasználódott borotvák megnövekedett kockázatot jelentenek, ami az apró sebeket, vágásokat és irritációt illeti. Ha borotvája még jó állapotban van, nem kell erőltetnie a húzásokat, és nem kell erősen az arcbőréhez nyomnia a pengét, mivel a borotva könnyedén siklik a bőrön, és a munka nehezét nem Ön, hanem a borotva végzi. Ha ez nem így van, eljött az ideje, hogy lecserélje a borotvabetétet!

LÉPÉS 4:

Öblítse le borotváját!

Borotválkozás közben gyakran öblítse le a borotvát a szőrszálak, az arcbőr, valamint a borotvazselé maradványainak eltávolítása érdekében. Alkalmazza a megfelelő borotvatisztítási technikákat, és ne a mosdókagylóhoz ütögetve rázza le a borotvát, mivel ezzel károsíthatja a a borotva különleges tervezésű részeit.

Borotválkozás után mossa le arcát bő vízzel, hogy eltávolítsa a rátapadt borotvazselét vagy –habot!

LÉPÉS 5:

Hidratálja arcát!

Védje meg érzékeny arcbőrét, és tegye még tökéletesebbé a borotválkozást: használjon borotválkozás utáni balzsamot, illetve hidratálót! A borotválkozás utáni ápolás hidratálja és megnyugtatja a bőrt, miközben egész napos védelmet nyújt.

Minél jobb borotválkozási módszert alkalmaz, annál jobb lesz a végeredmény. Gillette borotvazselék és -habok a Gillette továbbfejlesztett borotváihoz. A tökéletes borotválkozás érdekében.

Hasznosnak Találta A Cikket?