Így Kell Karbantartani A Borotvát: Pengetisztítási És -tárolási Tanácsok

Így kell karbantartani a borotvát: pengetisztítási és -tárolási tanácsok

Tipikus borotvahasználat

A borotva a tökéletes használat ellenére is nagymértékben elhasználódik. A borotva tisztán tartása rendkívül fontos a megfelelő borotválkozás érdekében. Ön vajon helyesen tisztítja borotváját?

A Gillette borotva teljesítménye precíz geometriájának köszönhető: a pengék méretének, formájának és távolságának egymáshoz képest, a pengék borotvafejbe illesztésének, a borotvamarkolat borotvafejhez csatlakozásának és a forgómozgásnak.

Ez egy precíz eszköz, amelynek egyes részei mögött rengeteg tervezési munka áll. Annak ellenére, hogy a borotvabetét cserélhető, addig nem szabad újat vennie, amíg teljesen el nem használta azt...

A borotvapengék tisztításakor akaratlanul is kárt tehet bennük.

Mit NEM szabad tenni a borotva karbantartása és ápolása során?

Annak ellenére, hogy a legjobb szándékkal szeretné megtisztítani borotváját, akaratlanul is kárt tehet benne, ezzel is csökkentve a pengék élettartamát. A két leggyakrabban előforduló hiba a tisztítás során:

  • Ha a borotvabetétet a mosdókagylóhoz ütögeti. Ha a borotvát a mosdókagylóhoz üti, súlyos kárt tehet a borotva precízen megtervezett részeiben.

  • Ha a borotvát megtörli egy törülközővel. Egyes férfiak a pengék szárazra törlése, valamint az élettartamuk meghosszabbítása érdekében teszik ezt, de ezzel inkább csak kárt tesznek a pengékben, ami rontja a borotválkozás hatékonyságát. Inkább hagyja a pengéket a levegőn megszáradni.

    A Gillette borotvapengék az alapos és kényelmes borotválkozás érdekében precízen beállított szögben és távolságra vannak egymástól. A nem megfelelő tisztítási módok hatással lehetnek a borotvapengék geometriájára.

A borotva helyes karbantartása és ápolása

Tanácsok a borotva tisztításához:

  • Néhány húzás után tartsa folyó víz alá a borotva pengéit, és hagyja, hogy a víz a borotvapenge hátoldaláról átfolyjon a pengék között a közéjük szorult szőrzet és más anyagok kiöblítése érdekében!
  • A megszárításhoz rázza le a vizet a pengékről!

  • Tegye biztonságos helyre a borotvát! Amennyiben a borotvához tok is tartozik, abban is tárolhatja.

Amennyiben nem szeretné folyatni a vizet, a borotvapengéket a mosdókagylóba engedett vízben is leöblítheti.

Amennyiben a Gillette Fusion5 borotvacsalád tagjaihoz hasonló, elülső billenőfejjel rendelkező borotvát használ, a pengéket könnyedén ki tudja öblíteni. A Gillette „nyitott kialakításának” köszönhetően a pengékhez ennél könnyebben sosem lehetett vízzel hozzáférni.

A borotva megfelelő karbantartása és tisztítása a napi borotválkozás fontos része. A megfelelő tisztítás elősegíti, hogy a borotva jobb teljesítményt nyújtson, és megnőjön az élettartama.

Hasznosnak Találta A Cikket?