Tekintse meg, hogy a Gillette hogyan segít a COVID-19 válságra reagálva.További részletek
close

Covid 19

Segítünk a bajban

Ebben a kihívásokkal teli időszakban a Gillette is világszerte kiveszi a részét a küzdelemből alkalmazottainak egészsége és jóléte védelmével, a márkában bízó fogyasztók kiszolgálásával, valamint a világjárvány ellen az élvonalban harcoló dolgozók, segélyszervezetek és közösségek támogatásával.

Nem tudhatjuk meddig tart a válság, abban azonban biztosak vagyunk, hogy az egészségügyben és sürgősségi ellátásban dolgozó bátor szakemberek elhivatottsága és elszántsága mindvégig ki fog tartani. Mi továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden lehetséges módon támogassuk és szolgáljuk őket, fogyasztóinkat és közösségeinket.

 

Alkalmazottaink védelme

A járvány idején gyárainkban megszakítás nélküli folytatódik a termelés. Ehhez elsősorban az alkalmazottaink egészségét kell szem előtt tartanunk. Védelmük biztosításával képesek vagyunk tovább folytatni a világszerte igényelt termékek előállítását, csomagolását és szállítását.

Orvosi szakértők iránymutatásával rendszeresen felülvizsgáljuk és frissítjük szabályzatainkat. A lázmérés, a fizikai távolságtartás, valamint a fertőtlenítési eljárások szigorítása csupán néhány módszer a sok közül, amit csapatunk védelmében alkalmazunk.

Az egészségügyi dolgozók és elsősegélynyújtók segítése

Az egészségügyi dolgozók és elsősegélynyújtók nap mint nap újabb COVID-19 esetekkel találkoznak, és bíznak az egyéni védőeszközeik hatékony védelmében. Sajnos ezekből jelenleg hatalmas a hiány.

A segítségnyújtásban elkötelezetten próbálunk szerepet vállalni. Annak érdekében, hogy a világszerte keresett termékeit továbbra is zavartalanul előállíthassa és szállíthassa, a Gillette optimalizálja az erőforrásait.

Maszkok

A Dél-Bostonban (Massachusetts) található Globális Központunk nemrégiben 75 000 darab N95 légzőmaszkból álló készletét massachusettsi kórházaknak adományozta.

Borotvák

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) arra biztatja a férfiakat, hogy a megfelelő illeszkedés érdekében a légzőmaszk viseletét megelőzően borotválkozzanak meg.

Világszerte több mint egymillió borotva adományozásával segítjük az egészségügyi dolgozókat és az elsősegélynyújtókat.

Világszerte több mint egymillió borotva adományozásával segítjük az egészségügyi dolgozókat és az elsősegélynyújtókat.

A P&G férfi szépségápolási részleg csapatának elsőként Kínában kellett úrrá lennie a helyzeten, és azonnal a közösségek megsegítéségére sietett. Egyéb termékek mellett több ezer Gillette és Braun borotvát adományoztunk Vuhan tartományban az élvonalban harcoló egészségügyi dolgozók számára.

Oroszországban 12 000 borotvát adományoztunk a P&G „Gondoskodás minden háztartásról” nevű, vállalati COVID-19 katasztrófaelhárítási programja részeként. Április 5-én a szentpétervári üzemben csapatunk ledolgozott egy jótékonysági műszakot, és 500 000 eldobható borotvát gyártott le az orosz egészségügyi szakemberek és önkéntesek számára. Később a vállalat további 500 000 eldobható borotvával egészítette ki az adományt, így összesen 1 millió eldobható borotvát juttattak Moszkva, Szentpétervár, a Moszkvai terület, a Leningrádi terület, Kemerovó, Novoszibirszk és más régiók közösségeinek számára.

Az Egyesült Királyságban több mint 47 000 borotvát adományoztunk az NHS (NHS (National Health Service) élvonalbeli munkatársai számára, akik folyamatos munkájukkal gondoskodtak a britek egészségügyi ellátásáról.

A Manaus üzem dolgozói Brazíliában Prestobarba és Mach3 borotvákat adományoztak az egészségügyi dolgozók számára.

Európa szerte, 10 000 borotvát adományoztunk a Vöröskeresztnek Spanyolországban, 8 500 Gillette és Venus borotvát az Innatura szervezetnek Németországban, és több mint 25 000 borotvát és borotvazselét a Vöröskeresztnek Olaszországban, az elkövetkezendő hetek során pedig több mint 50 000 borotvát és borotválkozó készlet tervezünk eljuttatni a Vöröskereszt és egészségügyi intézmények számára Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában.

Kanadában borotvákat és borotválkozási kellékeket adományoztunk a GlobalMedic alapítványon keresztül azzal a céllal, hogy 35 000 férfi és női borotválkozó készletet juttassunk el az egészségügyi dolgozók számára az elkövetkezendő hetekben.

Az Egyesült Államokban 20 000 borotvát adományoztunk a Direct Relief szervezetnek, amely eljuttatja azokat országszerte a dolgozók számára.

Arcvédők

Az arcvédők az N95 légzőmaszk fölötti viseletre készültek azzal a céllal, hogy megvédjék a maszkot a szennyeződésektől és sérülésektől. Ahogyan a válság során a Gillette csapata felismerte a védőeszközök hiányát, összefogásba lendült, és szakértelmeinek egyesítésével megkezdte a dolgozók számára készült arcvédők prototípusának kifejlesztését. A jóváhagyásra került arcvédők gyártása elkezdődött a Dél-Bostoni Globális Központunkban (Massachusetts). Több mint 100 000 arcvédőt osztottunk szét a massachusettsi egészségügyi szervezetek számára, és további 200 000 darab adományozása mellett köteleztük el magunkat az elkövetkezendő hónapok során.

A P&G arcvédő termékspecifikációs adatlapjának megtekintése>

Kézfertőtlenítő

A Gillette két borotvazselét előállító üzemében is megkezdtük a kézfertőtlenítő gyártását. Célunk annak biztosítása, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amelyek lehetővé teszik az ügyfeleink, a kórházak és a segélyszervezetek számára a biztonságos munkavégzést. A P&G családján belül hetente legalább 45 000 liter kézfertőtlenítő előállítását célozzuk meg.

Twitch Stream Aid

Örömmel működtünk együtt a Twitch partnereinkkel a Twitch Stream Aid támogatásában. Ez az esemény 50 millió nézőt buzdított játékra, közvetítésre és fellépésre. A Twitch tehetségei, világhírű sztárok, valamint a P&G (a Gillette-tel együttes) 1 millió dolláros adományával összesen 2,7 millió dollárt sikerült összegyűjteni a WHO COVID-19 szolidaritási alap támogatására.

Közösségeink támogatása

A P&G termékadománya és természetbeni támogatásai meghaladják a 15 millió dollárt. Világszerte a közösségekkel való együttműködésünk részeként a jövőben is fokozzuk adományaink és hozzájárulásaink mértékét. Célunk változatlanul az, hogy a rászoruló családok számára biztosítsuk a P&G termékei által nyújtott tisztító, egészségügyi és higiéniai előnyöket.

A világ számos pontján pénzügyi forrásokkal támogatjuk a közösségeinket, melyek a rászoruló családoknak nyújtanak segítséget.

A világ számos pontján pénzügyi forrásokkal támogatjuk a közösségeinket, melyek a rászoruló családoknak nyújtanak segítséget.

A Gillette indiai Bhiwadi üzemében élelmiszercsomagokkal támogatjuk több mint 800 emigráns dolgozó családját.

Szerte Európában több mint 150 000 euróval járultunk hozzá a válságot enyhítő tevékenységek támogatásához, a Gillette, a Venus és a Braun nagyköveteivel pedig azon dolgozunk a régióban, hogy felhívjuk a figyelmet és forrásokat teremtsünk a válság enyhítésére.

A koreai csapatunk pénzügyi támogatással és termékek adományozásával segíti a helyi egészségügyi dolgozókat a kormány által kinevezett egészségügyi intézményekben Daeguban (a COVID-19 által legsúlyosabban érintett városban).

Vietnamban pénzügyi forrásokkal támogatjuk az egészségügyi személyzet egyéni védőeszközeinek vásárlását. Termékadományokat is eljuttatunk az elkülönítő központok számára. Mindezek mellett egy olyan programot is elindítottunk, ahol az alkalmazottak válságenyhítésre szánt adományait a vállalatunk megfelelő módon támogatja. Adományaival a Gillette a latin-amerikai régióban is jelen van.

Argentínában és Brazíliában a Vöröskereszten keresztül juttatjuk el adományainkat, míg Panamában az egészségügyi miniszter, Peruban pedig a Food Bank segíti karitatív munkánkat. A gondozó központok számára 135 millió dollár értékű P&G terméket (és mosdókat) szolgáltatunk. Kezdeményezésünk segíti az olyan rászoruló közösségeket is, mint például a hajléktalanok vagy a katonai veteránok.

További információk arról, hogyan reagál a P&G Corporate COVID-19 válságra.