Nasza Historia

1900
PROTOTÍPUS

Az eldobható pengék forradalmi ötlete King C. Gillette nevéhez fűződik. Ő ugyanis olyan vékony, ugyanakkor erős pengéket álmodott meg, melyeket az MIT (Massachusetts Institute of Technology) tudósai lehetetlennek tartottak megalkotni. Áttörő újításával 1901-ben azonban bebizonyította, hogy ez igenis lehetséges.

1920

ÚJ ÉS TOVÁBBFEJLESZTETT

A Gillette® célja a vállalat alapításától fogva az volt, hogy megalkossa az első mechanikus innovációt, amellyel a penge szöge pontosabbá, a markolat pedig tökéletesebbé válik, a nyitási és zárási mechanizmussal egyetemben. Az első „precíziós eszköz.”

1957

ÁLLÍTHATÓ

Megjelent a piacon az első, három borotválási fokozattal rendelkező, állítható borotva – gyenge, közepesen erős és erős szőrzethez. Idővel még több beállítással egészítették ki, összesen kilenccel. Ez volt a vállalat első kifejezetten mechanikus törekvése egy olyan borotva megalkotására, amely a penge szögének archoz való igazításával „kiveszi a részét a munkából.”

1965

TECHMATIC

Ez volt az első olyan borotva, amely felcsévélt „szalagpengével” rendelkezett. Ez azt jelentette, hogy a használójának többé nem kellett megérintenie a pengét. Ez a konstrukció a 30 évig vezető borotvaként számon tartott eredeti Techmatic nyeles borotva stílusos továbbfejlesztése; a korszak ipari formatervezési kísérleteinek megvalósulása.

A Gillette legyártja a Trac II-t, az első kétpengés borotvát.

1971
TRAC II

A Gillette megalkotta a Trac II-t, az első ikerpengés borotvát.

A Gillette bevezeti az Atra / Contour rendszert, az első olyan kétpengés betétet, amelynek billenő feje lehetővé teszi, hogy a pengék jobban követhessék az arc vonalait, ami pontosabb borotváltságot eredményez.

1977
ATRA

A Gillette bemutatja az Atra/Contour rendszert, az első olyan ikerpengés, billenőfejes borotvabetétet, amely a pengéivel képes jobban követni az arc vonalát az alapos borotválkozás érdekében.

A Gillette piacra dobja az első nedvesítő csíkkal rendelkező borotvát, az Atra Plus-t / Contour Plus-t.

1985
ATRA PLUS

A Gillette piacra dobja az első krémezőcsíkkal ellátott borotvát, az Atra Plus-t/Contour Plus-t.

A Gillette piacra dobja a Sensort—az első olyan borotvát, amelynek két pengéje egy-egy külön, nagy érzékenységű rugón helyezkedik el, amely automatikusan alkalmazkodik bármilyen arcformához.

1990
Blue

A Gillette piacra dobja a Blue-t – az első olyan ikerpengés borotvát, melynek két pengéje egyenként külön rugós alátámasztással rendelkezik, így automatikusan igazodnak bármilyen arcformához.

 A Gillette a MACH3®-mal a teljesítmény új mérföldkövét rakja le: az első hárompengés technológia még simább és még pontosabb borotváltságot eredményez.

1998
MACH 3

A Gillette áttörést ért el a teljesítmény terén a MACH3 borotvával, az első 3-pengés technológiával, amely még alaposabb és simább borotválkozást tett lehetővé.

A Gillette piacra dobja az M3Powert, a világ legelső elemmel működő nedves borotvakészülékét. A mikropulzálásnak köszönhetően jobban siklik a borotva és még kényelmesebb a borotválkozás.

2004
M3POWER

A Gillette bemutatja az M3Powert: a világon az első, elemmel működő vizes borotvát, amely mikrorezgések segítségével fokozza a pengesiklást a kényelmesebb borotválkozás érdekében.

Megjelennek a Gillette Fusion® borotvák és borotvakészülékek. Öt pengéjükkel mindenben felülkerekednek a MACH3 technológiáján, ezáltal biztosítva a Gillette által valaha nyújtott legpontosabb és legkényelmesebb borotválkozást.

2006
FUSION5™

Bevezetjük a Gillette Fusion borotva manuális és elemes változatát. Öt pengéjükkel mindenben felülkerekednek a MACH3 technológiáján, így a Gillette minden eddiginél alaposabb és kényelmesebb borotválkozását teszik lehetővé.

Borotválkozás-technológiai forradalmunk legújabb mérföldköve a Gillette FlexBall™ billenő borotva, amely szorosan követi az arc minden egyes vonalát.

2014
FUSION5 PROGLIDE® FLEXBALL™ TECHNOLÓGIÁVAL

A Flexball technológiával rendelkező Gillette Fusion ProGlide a Gillette forradalmi fejlesztéseinek a következő állomása – beépített billenőfeje a férfiak arcvonalához a lehető legjobban illeszkedik.

2016
FUSION5 PROSHIELD

A Gillette Fusion5 ProShield pengéket körbeölelő krémezőcsíkja védőréteget képez a bőrön az irritáció ellen. A ProShield borotvák emellett Flexball technológiával is rendelkeznek.

2019
SKINGUARD

A Gillette SkinGuard az első borotvánk, melyet kifejezetten az irritáció megelőzésére terveztük. A két, enyhe vágóerőt kifejtő pengéje között elhelyezkedő, különleges SkinGuard technológiája minimalizálja a borotvabetét érzékeny bőrre gyakorolt nyomását.