Gillette Story Magyarország

Precizitás perspektívába helyezve

A precizitásra való törekvésünk King C. Gillette öröksége, akinek elképzelése több, mint 100 éve inspirál bennünket a folyamatos megújulásra, hogy a világ legjobb borotváival büszkélkedhessünk. Munkánk még nem ért véget.

Nincs megállás a tökélyre fejlesztésig!

King c Gillette Signature

Borotvatörténelem

A Gillette története a tökéletességre való örök törekedés története. Ez egyúttal a tudomány és a technológia szenvedélyes szeretetét is jelenti. A középpontban azonban természetesen a borotválkozás áll.

A modern borotválkozás története a borbélyokkal kezdődik.

A modern borotvafejjel rendelkező borotvák megjelenése előtt az alapos és professzionális borotválkozás érdekében a férfiak borbélyhoz jártak. A borbélyok a borotválkozás szakértőinek számítottak, akik számtalan arc- és szőrzettípussal találkoztak, és rendelkeztek a megfelelő eszközökkel.

A szőrszálak és az arcbőr meleg törölközővel történt felpuhítását követően a borbély borotválkozókrémet vitt fel vékony rétegben az arcra a szőrszálak hidratálása és a bőr síkosítása érdekében.

Ezután a tanultak szerint kifeszítette a borotválandó területen bőrt, hogy egyenletes bőrfelszínt kapjon. A borbélynak nagy gyakorlatra volt szüksége ahhoz, hogy az egyenes borotvapengét a megfelelő erősséggel nyomja az arcbőrre, és így tökéletes szögben borotváljon. Ebben segítette ujjainak érzékenysége és csuklójának mozgása.

Ez pedig alaposan borotvált, friss és sima arcbőrt eredményezett. Ez a borotválkozás fényűző és pihentető, ugyanakkor költséges és időigényes formája volt, továbbá nehezen lehetett otthon megismételni.

Éppen ezért találni kellett egy jobb és megfizethetőbb módszert a férfiak alapos és kényelmes borotválkozásához. Kellett találni egy megoldást , amellyel a borbély széke a vendég saját fürdőszobájába kerülhetett.

Mindezt egy férfi: King C. Gillette valósította meg. King Gillette kifejezetten úgy tervezte meg az első biztonsági borotvát, hogy a borbélyok által végzett minőségi borotválkozás otthon is lehetséges legyen. Arra törekedett, hogy addig fejlessze borotváit, amíg már nem lehet jobbat előállítani. A férfiborotvák evolúciója azonban King Gillette halála után is töretlen maradt, és a Gillette borotvákat azóta is folyamatosan fejlesztik.

A borotválkozás története párhuzamosan zajlott a férfiborotva evolúciójával. A borotvafejek formája és a pengék száma megváltozott az évek során, valamint billenőfej került a pengék és a markolat közé – ilyen például a FlexBall technológiával rendelkező ProGlide borotva is. Mindez azért történt, hogy a technika még jobban hasonlítson a borbély csuklómozgására, és a borotva még szorosabban érintkezzen a bőrrel.

A Gillette minden egyes borotvája közelebb vitt minket a borbélyok szaktudásának felelevenítéséhez. A technológia fejlődésével borotváink, nyíróink, borotvazseléink és -habjaink, valamint más testápolási termékeink is folyamatos fejlődésen mennek keresztül.

A férfiak több mint

A férfiak több mint 100 éve választják a Gillette-et borotválkozási igényeik kielégítésére. Termékeinket ezeknek az igényeknek megfelelően fejlesztjük: alaposabb borotválkozás, nagyobb kényelem és kevesebb visszamaradt szőrszál.

A borotválkozás története a mai napig számít a jövőbeli Gillette borotvák tervezése során. Borotváink és pengéink minden módosítása egy lépéssel közelebb visz minket a tökéletes borotválkozás elérése iránti, véget nem érő küldetésünk teljesítéséhez.

PROTOTÍPUS

Az eldobható pengék forradalmi ötlete King C. Gillette nevéhez fűződik. Ő ugyanis olyan vékony, ugyanakkor erős pengéket álmodott meg, melyeket az MIT (Massachusetts Institute of Technology) tudósai lehetetlennek tartottak megalkotni. Áttörő újításával 1901-ben azonban bebizonyította, hogy ez igenis lehetséges.

ÚJ ÉS TOVÁBBFEJLESZTETT

A Gillette® célja a vállalat alapításától fogva az volt, hogy megalkossa az első mechanikus innovációt, amellyel a penge szöge pontosabbá, a markolat pedig tökéletesebbé válik, a nyitási és zárási mechanizmussal egyetemben. Az első „precíziós eszköz.”

ÁLLÍTHATÓ

Megjelent a piacon az első, három borotválási fokozattal rendelkező, állítható borotva – gyenge, közepesen erős és erős szőrzethez. Idővel még több beállítással egészítették ki, összesen kilenccel. Ez volt a vállalat első kifejezetten mechanikus törekvése egy olyan borotva megalkotására, amely a penge szögének archoz való igazításával „kiveszi a részét a munkából.”

TECHMATIC

Ez volt az első olyan borotva, amely felcsévélt „szalagpengével” rendelkezett. Ez azt jelentette, hogy a használójának többé nem kellett megérintenie a pengét. Ez a konstrukció a 30 évig vezető borotvaként számon tartott eredeti Techmatic nyeles borotva stílusos továbbfejlesztése; a korszak ipari formatervezési kísérleteinek megvalósulása.

TRAC II

A Gillette megalkotta a Trac II-t, az első ikerpengés borotvát.

ATRA

A Gillette bemutatja az Atra/Contour rendszert, az első olyan ikerpengés, billenőfejes borotvabetétet, amely a pengéivel képes jobban követni az arc vonalát az alapos borotválkozás érdekében.

ATRA PLUS

A Gillette piacra dobja az első krémezőcsíkkal ellátott borotvát, az Atra Plus-t/Contour Plus-t.

BLUE

A Gillette piacra dobja a Blue-t – az első olyan ikerpengés borotvát, melynek két pengéje egyenként külön rugós alátámasztással rendelkezik, így automatikusan igazodnak bármilyen arcformához.

MACH 3

A Gillette áttörést ért el a teljesítmény terén a MACH3 borotvával, az első 3-pengés technológiával, amely még alaposabb és simább borotválkozást tett lehetővé.

M3POWER

A Gillette bemutatja az M3Powert: a világon az első, elemmel működő vizes borotvát, amely mikrorezgések segítségével fokozza a pengesiklást a kényelmesebb borotválkozás érdekében.

FUSION5

Bevezetjük a Gillette Fusion borotva manuális és elemes változatát. Öt pengéjükkel mindenben felülkerekednek a MACH3 technológiáján, így a Gillette minden eddiginél alaposabb és kényelmesebb borotválkozását teszik lehetővé.

PROGLIDE® FLEXBALL TECHNOLÓGIÁVAL

A Flexball technológiával rendelkező Gillette ProGlide a Gillette forradalmi fejlesztéseinek a következő állomása – beépített billenőfeje a férfiak arcvonalához a lehető legjobban illeszkedik.

PROSHIELD

A Gillette ProShield pengéket körbeölelő krémezőcsíkja védőréteget képez a bőrön az irritáció ellen. A ProShield borotvák emellett Flexball technológiával is rendelkeznek.

SKINGUARD

A Gillette SkinGuard az első borotvánk, melyet kifejezetten az irritáció megelőzésére terveztük. A két, enyhe vágóerőt kifejtő pengéje között elhelyezkedő, különleges SkinGuard technológiája minimalizálja a borotvabetét érzékeny bőrre gyakorolt nyomását.

Elkötelezettségünk - Elhozzuk a Pozitív Példaképeket a Világ Minden Tájáról

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK

A legjobbat kihozni a világból, ami körülvesz bennünket

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ