Lágyékszőrzet borotválása intim borotvával

Tippek a lágyékszőrzet borotválásához

A lágyékszőrzet eltávolítása érzékeny területen történik, elvégzéséhez épp ezért minőségi eszközökre és a megfelelő módszerre van szükség.

A megfelelő eszközök (például a Gillette All Purpose STYLER formázó) használata kifejezetten megkönnyíti a lágyékszőrzet borotválását. A kiváló eredmény érdekében, mindig kövesse alábbi lépéseket:

LÉPÉS 1:

Állítson be egy nyíróhosszúságot!

A testszőrzetnyírón található, megfelelő fésűhossz segítségével finomíthat természetes testszőrzetén, amit már régen, vagy még egyáltalán nem borotvált. A Gillette All Purpose STYLER formázón három különböző méretbeállítás (2, 4 és 6 mm-es) közül választhat.

LÉPÉS 2:

Nyírás

Nyírja le rövidre a lágyékszőrzetét! A borotválkozás előtti nyírással megelőzhető a pengék eltömődése.

LÉPÉS 3:

Zuhany

A víz segít a gyakran drótszerű lágyékszőrzet felpuhításában, és megkönnyíti a borotva siklását a bőrön. A Gillette STYLER formázó vízálló, így a nyírás fürdés vagy zuhanyzás közben is elvégezhető.

LÉPÉS 4:

Használjon borotvazselét!

A jó minőségű borotvazselé használata segít a szőrszálak hidratálásában, javítja a pengesiklást, illetve védi a bőrt az ágyéki területek borotválása közben.

LÉPÉS 5:

Ellenőrizze a pengék élességét!

Életlennek tűnik a penge, vagy elhasználódott a krémezőcsík? Valószínűleg elérkezett a pengecsere ideje: gondoskodjon róla még a borotválkozás megkezdése előtt!

LÉPÉS 6:

Könnyed és óvatos mozdulatokkal borotválkozzon!

Használjon Fusion5 pengét a formázóhoz. A borotválkozást könnyed és óvatos mozdulatokkal végezze, öblítse gyakran a pengéket, és borotválkozás közben feszítse ki a bőrét.

LÉPÉS 7:

Öblítse gyakran a pengéket!

A pengéket óvatosan öblítse le vízsugár alatt néhány lehúzást követően (a borotvabetét első és a hátsó részén egyaránt), majd óvatosan rázza le róluk a felesleges vizet! Ne ütögesse a borotvát a mosdókagylóhoz és ne törölje le törölközővel, mert ezzel csökkentheti a borotva élettartamát, hiszen megváltozhat annak gondosan összerakott kialakítása. A rendszeres öblítés a borotválkozás során segít eltávolítani a borotvazseléből, szőrszálakból és elhalt hámsejtekből kialakult lerakódást.

LÉPÉS 8:

Feszítse meg a borotválandó bőrfelületet!

Az egyik kezével feszítse meg a bőrt az ágyékán, hogy egyenletes felületet biztosítson a borotválkozáshoz, a másik kezével pedig vezesse rajta végig a borotvát.

LÉPÉS 9:

Szükség esetén vigyen fel még több borotvazselét!

Előfordulhat, hogy a tökéletes simaság eléréséhez egy adott területet több különböző irányból is le kell borotválnia. Az ismételt lehúzásokhoz mindig vigyen fel újabb adag borotvazselét, mert ez segít megelőzni a borotválkozás utáni bőrpír kialakulását az ágyéki területen.

LÉPÉS 10:

Öblítés, szárítás és hidratálás

A test borotválása utáni hidratálás kulcsfontosságú, mert segít a bőr megnyugtatásában.

Gratulálunk! Ön sikeresen elsajátította a férfi testápolás alapvető fortélyait!

A Gillette borotváknak és vágóknak köszönhetően a férfiak számára elérhető szőrtelenítési lehetőségei kimeríthetetlenek.

Hasznosnak Találta A Cikket?