Hogyan ápoljuk testszőrzetünket? Testszőrtelenítési tippek

Tippek a test szőrtelenítéséhez

Mindegy, minek nevezzük: férfi szőrtelenítésnek, testszőrzetápolásnak vagy testborotválásnak, a legfontosabb mindig a megfelelő technika és módszer. A mellkas, a hónalj és az ágyéki területek hatékony szőrtelenítése legalább annyira múlik a jó technikán, mint a megfelelő eszközök használatán.

A megfelelő eszközök – például a Gillette All Purpose STYLER formázó – használata kifejezetten megkönnyíti a testszőrzet eltávolítását. A kiváló eredmény érdekében mindig kövesse a következő lépéseket:

LÉPÉS 1:

Állítson be egy nyíróhosszúságot!

Állítson be egy nyíróhosszúságot! A testszőrzetnyírón található, megfelelő fésűhossz segítségével finomíthat természetes testszőrzetén, amit már régen, vagy még egyáltalán nem borotvált. A Gillette All Purpose STYLER formázón három különböző méretbeállítás (2, 4 és 6 mm-es) közül választhat.

LÉPÉS 2:

Nyírás

Nyírja le rövidre a testszőrzetét! A borotválkozás előtti nyírással megelőzhető a pengék eltömődése.

LÉPÉS 3:

Zuhany

A víz segít a helyenként erősebb testszőrzet felpuhításában, és megkönnyíti a borotva siklását a bőrön. A Gillette STYLER formázó vízálló, így a nyírást zuhanyzás közben is elvégezheti.

LÉPÉS 4:

Használjon borotvazselét!

A jó minőségű borotvazselé használata segít a szőrszálak hidratálásában, javítja a pengesiklást, illetve védi a bőrt az ágyéki területek borotválása közben.

LÉPÉS 5:

Ellenőrizze a pengék élességét!

Életlennek tűnik a penge, vagy elhasználódott a krémezőcsík? Valószínűleg elérkezett a pengecsere ideje: gondoskodjon róla még a borotválkozás megkezdése előtt!

LÉPÉS 6:

Könnyed és óvatos mozdulatokkal borotválkozzon!

Használjon Fusion5 pengét a formázóhoz. A borotválkozást könnyed és óvatos mozdulatokkal végezze, öblítse gyakran a pengéket, és borotválkozás közben feszítse ki a bőrét.

LÉPÉS 7:

Öblítse gyakran a pengéket!

A pengéket óvatosan öblítse le vízsugár alatt néhány lehúzást követően (a borotvabetét első és a hátsó részén egyaránt), majd óvatosan rázza le róluk a felesleges vizet! Ne ütögesse a borotvát a mosdókagylóhoz és ne törölje le törölközővel, mert ezzel csökkentheti a borotva élettartamát, hiszen megváltozhat annak gondosan összerakott kialakítása. A rendszeres öblítés a borotválkozás során segít eltávolítani a borotvazseléből, szőrszálakból és elhalt hámsejtekből kialakult lerakódást.

LÉPÉS 8:

Szükség esetén vigyen fel még több borotvazselét!

Előfordulhat, hogy a tökéletes simaság eléréséhez egy adott területet több különböző irányból is le kell borotválnia. Az ismételt lehúzásokhoz mindig vigyen fel újabb adag borotvazselét, mert ez segít megelőzni a borotválkozás utáni bőrpír kialakulását az ágyéki területen.

LÉPÉS 9:

Öblítés, szárítás és hidratálás

A test borotválása utáni hidratálás kulcsfontosságú, mert segít a bőr megnyugtatásában.

Gratulálunk! Ön sikeresen elsajátította a férfi testápolás alapvető fortélyait!

A Gillette borotváknak és vágóknak köszönhetően a férfiak számára elérhető szőrtelenítési lehetőségei kimeríthetetlenek.

Hasznosnak Találta A Cikket?