Hogyan borotválja a hátát? Gillette szakértők tippjei

Hogyan borotváljuk a hátunkat?

Tippek a hát borotválásához

A hát szőrtelenítése minden bizonnyal a borotválkozás legnehezebb része. A megfelelő hátborotválási technika azonban könnyedén elsajátítható.

A megfelelő eszközök (például a Gillette All Purpose STYLER formázó) használata kifejezetten megkönnyíti a hát borotválását. A kiváló eredmény érdekében, mindig kövesse alábbi lépéseket:

LÉPÉS 1:

Kérjen segítséget!

Nem csupán Önnek kell elsajátítania a hátszőrzet eltávolításának módját, de egy segítőre is szükség lesz, akinek szintén meg kell tanulnia a technikát. Az élet már csak ilyen: hacsak nem rendkívüli kézügyességgel rendelkezik, bizonyos területeket nem fog elérni a hátán.

LÉPÉS 2:

Állítson be egy nyíróhosszúságot!

A testszőrzetnyírón található, megfelelő fésűhossz segítségével finomíthat természetes testszőrzetén, amit már régen, vagy még egyáltalán nem borotvált. A Gillette All Purpose STYLER formázón három különböző méretbeállítás (2, 4 és 6 mm-es) közül választhat.

LÉPÉS 3:

Nyírás

Nyírják le rövidre a hátszőrzetét! A borotválkozás előtti nyírással megelőzhető a pengék eltömődése.

LÉPÉS 4:

Zuhany

A víz segít a gyakran drótszerű hátszőrzet felpuhításában, és megkönnyíti a borotva siklását a bőrön. A Gillette STYLER formázó vízálló, így a nyírás fürdés vagy zuhanyzás közben is elvégezhető.

LÉPÉS 5:

Használjon borotvazselét!

A jó minőségű borotvazselé használata segít a szőrszálak hidratálásában, javítja a pengesiklást, illetve védi a bőrt az ágyéki területek borotválása közben.

LÉPÉS 6:

Ellenőrizze a pengék élességét!

Életlennek tűnik a penge, vagy elhasználódott a krémezőcsík? Valószínűleg elérkezett a pengecsere ideje: gondoskodjon róla még a borotválkozás megkezdése előtt!

LÉPÉS 7:

Könnyed és óvatos mozdulatokkal borotválkozzon!

Használjon Fusion5 pengét a formázóhoz. A borotválkozást könnyed és óvatos mozdulatokkal végezze és öblítse gyakran a pengéket!

LÉPÉS 8:

Öblítse gyakran a pengéket!

A pengéket óvatosan öblítse le vízsugár alatt néhány lehúzást követően (a borotvabetét első és a hátsó részén egyaránt), majd óvatosan rázza le róluk a felesleges vizet! Ne ütögesse a borotvát a mosdókagylóhoz és ne törölje le törölközővel, mert ezzel csökkentheti a borotva élettartamát, hiszen megváltozhat annak gondosan összerakott kialakítása. A rendszeres öblítés a borotválkozás során segít eltávolítani a borotvazseléből, szőrszálakból és elhalt hámsejtekből kialakult lerakódást.

LÉPÉS 9:

Szükség esetén vigyen fel még több borotvazselét!

Előfordulhat, hogy a tökéletes simaság eléréséhez egy adott területet több különböző irányból is le kell borotválnia. Az ismételt lehúzásokhoz mindig vigyen fel újabb adag borotvazselét, mert ez segít megelőzni a borotválkozás utáni bőrpír kialakulását az ágyéki területen.

LÉPÉS 10:

Öblítés, szárítás és hidratálás

A hát borotválása utáni hidratálás kulcsfontosságú, mert segít a bőr megnyugtatásában.

Gratulálunk! Ön sikeresen elsajátította a férfi testápolás alapvető fortélyait!

A Gillette borotváknak és vágóknak köszönhetően a férfiak számára elérhető szőrtelenítési lehetőségei kimeríthetetlenek.

Hasznosnak Találta A Cikket?