Miért érdemes több pengével ellátott borotvákat használni: a Gillette többpengés borotvát

Ezért érhető el jobb eredmény több pengével: a Gillette többpengés borotváI

Miért van szükség ennyi pengére egy borotván?

Az Ön Gillette borotvája nem azért rendelkezik ennyi pengével, mert jól mutat vele, hanem azért, mert a több penge jobb minőségű borotválkozást biztosít.

Repüljünk vissza az időben, egészen Gillette’s founder, King C. Gillette-ig! A Gillette Safety Razor Vállalat küldetése egyszerű volt: „Akkor hagyjuk abba a borotvapengék gyártását, ha már nem tudunk jobbat előállítani.”

Amióta alapítónk feltalálta az egypengés, kétélű borotvapengét, azóta az a küldetésünk, hogy jobbnál jobb borotvapengéket, borotvabetéteket, markolatokat és eszközöket állítsunk elő a tiszta és alapos borotválkozás érdekében.

De valójában mitől jobb egy többpengés borotva?

A precíz tervezésnek köszönhetően alaposabb és kényelmesebb borotválkozást biztosít.

Alaposabb borotválkozás 5 pengés borotvával

Ahhoz, hogy megértse, hogy a többpengés borotvák a Gillette Fusion5, a ProGlide illetve a ProShield miért biztosítanak alaposabb és kellemesebb borotválkozást, először szakállának és arcbőrének valódi jellemzőit kell megismernie.

Az arcszőrzet erős, mint a rézdrót, és a puha, érzékeny, szinte zselé állagú bőrből nő ki. A bőr és a szőrzet folyamatosan mozog és változik borotválkozás közben, a továbbfejlesztett borotvák pedig mindezt a férfiak előnyére fordítják.

Az egypengés borotva kizárólag azt vágja le, ami a bőr felszínén látható. Ezzel szemben az 5 pengés borotva sokkal mélyebbre hatol.

A munkát az első penge kezdi. Levágja a szőrszálat, és finoman felemeli a bőr felszínéről. Mielőtt a szőrszál teljesen visszahúzódhatna, a következő penge újabb részt vág le belőle.

Ezt a folyamatot hiszterézisnek nevezik, amelyet az 1960-as évek végén, akkor fedeztek fel, amikor Gillette az első többpengés borotvájának kifejlesztésén, a (Gillette Atraként is ismert) Gillette Contouron dolgozott.

Minden penge megismétli ezt a folyamatot. 3 pengés borotváink alaposan borotválnak. 5 pengés borotváink még alaposabbak.

Miután abbahagyta a borotválkozást, a bőr és a szőrzet megnyugszik, a szőrszálak pedig visszahúzódnak a bőrfelszín alá.

A szőrszálak rövidülésével minden egyes penge kicsivel közelebb kerül a bőrhöz. Ez ugyan kis távolságnak tűnhet, mégis elengedhetetlen a kellemes és sima végeredményt biztosító borotválkozáshoz.

A többpengés borotvák még kellemesebb borotválkozást biztosítanak

A progresszív geometriájú többpengés borotva a kéz markolatra kifejtett terhelését egyenletesen oszlatja el a pengéken. A több penge a terhelés jobb elosztását eredményezi, amennyiben a pengék megfelelő távolságra vannak egymástól.

Miért olyan fontos mindez? Az arcbőr puha és zselészerű, és amikor Ön az arcára helyezi a borotvafejet, a bőr felgyűrődik az egyes pengék között, miközben a borotvafej végighalad az arcon. Ez pedig irritációt, apró sebeket és vágásokat okozhat.

A három helyett öt penge (ha megfelelő távolságra vannak egymástól) csökkenti a bőr felgyűrődését, amely azt jelenti, hogy a bőr sokkal egyenletesebb lesz, a gyűrődések száma pedig legalább 30%-kal csökken (a Fusion5 a MACH3 borotvával összehasonlítva). Önnek így alapos, és kellemes borotválkozásban lesz része, és ritkábban vágja meg magát.

ProGlide és ProShield borotváink egy stabilizátorral is rendelkeznek, amely a borotvafej közepén található, melynek funkciója a pengék közötti optimális távolság megtartása. Ez is növeli a borotválkozás kényelmét.

Hasznosnak Találta A Cikket?