Az arcszőrzet borotválása borotválkozási tippek

Az arcszőrzet borotválása - arcszőrzet-borotválási tanácsok férfiaknak

Új napra ébredt. Tökéletes az alkalom, hogy elkészüljön, és valami nagyszerűt vigyen véghez. Az alábbi tanácsaink segítségével megtudhatja, hogyan kell megfelelően borotválni az arcszőrzetet!

Akár első alkalommal borotválkozik, akár sokadjára, van néhány olyan tanácsunk, melyeknek köszönhetően alaposabbá és kényelmesebb válhat a borotválkozás. Ez egy egyszerű feladat hiszen szinte minden nap elvégezzük - és mégis véget nem érő vita van akörül, hogyan kell jól csinálni. Így hát levettük a terhet a férfiak válláról és összeállítottunk egy egyszerű, nyolc lépésből álló útmutatót az arcszőrzet megfelelő borotválásához.

LÉPÉS1:

Hidratálás

Először hidratálja az arcbőrt az apró sebek és a borotválkozás okozta irritáció minimalizálása érdekében. Azt javasoljuk, hogy közvetlenül zuhanyzás után borotválkozzon vagy akár még a zuhany alatt! A hidratálás felpuhítja a szőrzetet, a borotva pedig ezáltal könnyebben siklik. Használjon arcradírt vagy arclemosót a zsír, a szennyeződések és az elhajt hámsejtek eltávolításához, és készítse fel bőrét a kellemes borotválkozásra!

LÉPÉS 2:

Borotválkozókrém használata

Használjon borotvazselét vagy -habot – habosítsa fel és oszlassa el alaposan az arcán az arcszőrzet hidratálása és a borotvasiklás növelése érdekében. Ez egyúttal segít védelmet nyújtani az irritáció ellen, mint például a borotválkozás okozta égő, csípő érzés. Tudjon meg többet itt arról, miért van szükség borotválkozókrém használatára, valamint ismerje meg a borotvazselé és a borotvahab közti különbséget!

LÉPÉS 3:

A pengeélesség ellenőrzése

Ellenőrizze a krémezőcsíkokat; ha kifakultak, elhasználódtak, vagy a pengék életlennek tűnnek borotválkozás közben, itt az ideje, hogy borotvabetétet cseréljen!

LÉPÉS 4:

Gyengéd, lágy mozdulatok alkalmazása

Gyengéd, lágy mozdulatokkal borotválkozzon és hagyja, hogy a munka nehezét a borotva végezze! A Gillette Fusion5 borotva Flexball technológiával ellátott billenőfeje követi az arc kontúrvonalait

LÉPÉS 5:

A borotvafej gyakori leöblítése

Öblítse le gyakran a borotvafejet! Ne feledje: soha ne borotválkozzon borotválkozókrém nélkül vagy borotválja át túl sokszor ugyanazt a területet, mivel ez irritációt okozhat! Ha a borotvát a mosdókagylóhoz ütögeti, azzal súlyos kárt tehet a borotva precízen megtervezett részeiben.

LÉPÉS 6:

Borotválkozás a szőrnövekedéssel megegyező és ellentétes irányban

Most akkor megegyező vagy ellentétes irányban? A válasz: mindkettő. Az arcszőrzet több irányban nő, így a szőrnövekedéssel megegyező és ellentétes irányban is kell borotválkoznia. Abba az irányba húzza borotváját, amelyikbe kényelmes! Az olyan továbbfejlesztett többpengés borotva, mint amilyen a ProShield, még a szőrnövekedéssel ellentétes irányban is kényelmes borotválkozást eredményez

LÉPÉS 7:

Kontúrok formázása a precíziós nyíróval

Használja a Fusion5 borotva hátoldalán található precíziós nyírót, hogy a nehezen megközelíthető helyeket (pl. az orr alatt vagy a pajesznál) is elérje!

LÉPÉS 8:

Hidratáló vagy aftershave használata

Mossa meg arcát hideg vízben és törölje szárazra! Használjon borotválkozás utáni balzsamot vagy arcszeszt bőrének hidratálása és megnyugtatása érdekében!

Ön tökéletesen elsajátította az arcszőrzet helyes borotválását!

Tekintse meg a Gillette férfi szőrtelenítéssel kapcsolatos további cikkeit is!

Hasznosnak Találta A Cikket?