Hogyan előzzük meg és kezeljük a borotválkozás okozta égető érzést és irritációt

Égető érzés az edzőteremben? Nagyszerű! Égető érzés borotválkozás után? Nem túl klassz. A borotválkozás okozta égető érzéssel időnként valamennyien találkozunk, a megfelelő lépésekkel viszont kezelni tudjuk a jelenséget. Ismerje meg a kiváltó okokat, megelőzési és kezelési javaslatainkat.

Miről van szó?

A borotválkozás okozta égető érzés vagy a borotva okozta kiütés a száraz borotválkozás miatt fellépő bőrirritáció. Túl agresszív borotválkozásra vagy arra utalhat, hogy a borotvapenge nem elég éles. Általában néhány perccel borotválkozás után jelentkezik, súlyosabb esetben kiütés formájában. A borotválkozás okozta égető érzés és kiütés nem ugyanaz, mint a benőtt szőr okozta klinikai pörsenés. Ismerje meg, hogyan kezelheti a borotválkozás utáni pörsenéseket: kattintson ide.

Kiváltó okok:

Száraz borotválkozás

Mindig használjon borotvakrémet. A borotvakrém bőrvédő összetevőket tartalmaz, így jobban csúszik a borotva az arcbőrön, a nedvesség pedig borotválkozás közben is megmarad. A nedves szőrzet megduzzad, megpuhul, és így könnyebben csúszik rajta a borotva. Ez kevesebb megerőltetéssel jár, a bőrt pedig kevesebb irritáció éri. Mi ezt javasoljuk.

Túl erős nyomás

Gyorsan kialakul az égető érzés, ha túl agresszíven bánik a borotvával. Finoman húzza végig az eszközt borotvakrémen vagy -zselén, hogy az arca fotogén maradjon. Hadd dolgozzon a borotva.

Evita las quemaduras por afeitado con gel de afeitar

Megelőzési tippek:

Cseréljen pengét

Ne égesse magát rossz pengével! A kellemetlen érzés megjelenésekor cserélje újakra az életlen pengéket, hogy a borotválkozás ne viselje meg a bőrét. Szeretné rendszeresen kézhez kapni borotvabetétjeit?

Ne égesse magát többszörös borotvahúzással

A férfiak átlagosan 170 lehúzást végeznek egy borotválkozás alkalmával, azonban ebből közel 120 a már borotvált területet érinti. Jól gondolja meg, hogy még egyszer visszatér-e a borotvával oda, ahol már lehúzta a borotvakrémet, hiszen ezzel csökken a síkosság, és nő az irritáció kockázata! Szerencsére a Gillette® SkinGuard borotvát az irritáció megelőzésére terveztük. A pengék között különleges SkinGuard védőrendszer található, amely minimálisra csökkenti a szőrhúzást, és közvetlenül a bőrfelszín felett vágja le a borostát, ezáltal segít megelőzni az irritációt.

Gyengéden nyomja a borotvát

A bőrfelszín érzékeny. A szőrszálak növési irányában, enyhe nyomás mellett borotváljon. Így megelőzheti a borotválkozás okozta égető érzést, irritációt, vágást.

Kezelés:

Védelem hidratálással

A bőr és szőrzet nedvességtartalmának helyreállítására, a borotválkozás utolsó lépéseként használjon borotválkozás utáni hidratáló készítményt. Így bőre komfortérzetét is növeli. Ezeket javasoljuk.

Hasznosnak Találta A Cikket?