Arcborotválási tippek: a szőr növekedésével ellentétes irányban

A borotválással kapcsolatban egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy a szőr növekedésével megegyező vagy ellentétes irányban kell-e borotválni? A borosta növekedésével megegyező irányban végzett borotválással elkerülhető az irritáció, azonban előfordulhat, hogy a végeredmény nem lesz elég alapos vagy sima. A következő módszer segítségével a szőr növekedésével ellentétes irányban végzett borotváláskor a minimálisra csökkenthető az irritáció:

Először is fel kell ismerni azt, hogy milyen irányban bújik elő a szőr. Ennek meghatározásához dörzsöljük az arcunkhoz a kezünket, vagy egy bankkártyát. Amelyik irányban ellenállást tapasztalunk, az lesz a szőr növekedésével ellentétes irány.

Ezután – ha durva a szakáll – hidratáljuk legalább három percen keresztül (ideális esetben forró zuhany alatt), mivel ezzel akár 70%-kal is lecsökkenthető a borotválkozás során kifejtett erő mértéke.

Ezután vigyünk fel jó minőségű borotvazselét, pl. a Fusion® hidratáló borotvazselét érzékeny bőrre. Ezzel megelőzhetjük az apró sebek ejtését, ráadásul a szőrt is puhítja, így kényelmesebb és pontosabb borotváltságot eredményez. Végül: először a szőr növekedésével megegyező irányban borotválkozzunk és csak szükség esetén váltsunk az ellentétes irányra! Az is segíthet, ha az ellentétes irányra váltás előtt újra felviszünk egy adagot a bőrre a borotvazseléből vagy borotvahabból.

Hasznosnak Találta A Cikket?