Tippek az érzékeny bőr borotválásához

Amennyiben borotválkozás közben égő érzetet tapasztal, vagy könnyen megvágja magát, olvassa el az érzékeny bőr borotválására vonatkozó javaslatainkat, hogy zavartalanabb és kényelmesebb borotválási élményben lehessen része!

Borotválkozási útmutató az irritáció csökkentéséhez

Megfelelően készítse fel a bőrét

Először hidratálja bőrét és borostáját! Ha a forró zuhany alatt vagy zuhanyzás után borotválkozik, azzal felpuhítja a szőrszálakat, és elősegíti a borotva könnyebb siklását. Használjon bőrradírt vagy arclemosót a zsír, a szennyeződések és az elhalt hámsejtek eltávolításához!

Habosítás

Használjon kiváló minőségű, érzékeny bőrhöz készült borotvazselét, -habot vagy -krémet! Habosítsa fel, majd oszlassa el egyenletesen, hogy segítse megóvni bőrét a borotválkozás okozta irritációtól! Hagyja beivódni a szőrszálakba, mielőtt borotválkozni kezdene!

Borotválkozás

A legfontosabb, hogy érzékeny bőrhöz tervezett borotvát használjon, mint a Gillette SkinGuard, amely szabadalmaztatott technológiájával gondoskodik a bőr megóvásáról borotválkozás közben. Ellenőrizze a pengéket, mielőtt borotválkozni kezdene: az életlen pengék húzhatják a szőrt, valamint bőrirritációt, égető érzést vagy kipattogzást okozhatnak. Könnyed, gyengéd mozdulatokkal borotválkozzon! Legyen óvatos, ne húzza le a borotvát túl sokszor ugyanazon a területen, mert azzal bőrirritációt okozhat! Gyakran öblítse le a pengéket, és borotválkozás közben is használjon még borotvazselét! Az arcon a szőrszálak különböző irányba nőnek - próbálja abba az irányba lehúzni a borotvát, amerre a legkomfortosabb. Az arca legérzékenyebb részeit hagyja a borotválkozás végére! Amikor a borotvazselének már több ideje volt beivódni, a borosta még jobban felpuhul, és ezáltal könnyebb levágni. A borotvabetét hátoldalán található egypengés precíziós nyírót használja a nehezen hozzáférhető helyek, például az orr alatti terület borotválására!

Bőrnyugtatás

Mossa meg az arcát hideg vízzel, és törölje szárazra! Használjon hidratáló arcszeszt a bőr hidratálása és nyugtatása érdekében!

Hasznosnak Találta A Cikket?