Hogyan borotváljuk a fejünket?

Tippek a fej borotválásához

A kopaszra borotvált fej merész, klasszikus külsőt kölcsönöz. Akár újdonság, akár megszokott dolog ez az Ön számára, a Gillette a megfelelő eszközökkel és tippekkel segít a kívánt külső elérésében.

A fej simára borotválása érdekében mindig kövesse az alábbi lépéseket:

LÉPÉS 1: A hajszálak felpuhítása és nyírása

A zuhanyzás közben vagy közvetlenül azt követően történő borotválás megkönnyíti az erős szálak levágását. A borotválást megelőzően egy megfelelő nyíróval (például a Gillette All Purpose STYLER formázón) végzett gyors nyírásra is szükség lehet.
Borotválkozás előtt tapintsa végig a fejbőrt, és mérje fel a pörsenéseket és anyajegyeket.

LÉPÉS 2: Használjon borotvazselét!

A borotvazselé további segítséget nyújt a hajszálak vagy borotsák felpuhításában, kiváló pengesiklást tesz lehetővé, és segít megóvni a bőrt az irritáció ellen. A Gillette borotvazselék és borotvahabok mindvégig elősegítik az egyenletes borotválkozást.

LÉPÉS 3: Kerülje az életlen pengék használatát!

Borotválkozás előtt ellenőrizze a krémezőcsíkot. Ha megfakultnak tűnik, vagy életlenek a pengék, valószínűleg itt az ideje a pengecserének. Tekintse meg a Gillette borotvabetétjeit, vagy próbálja ki a Gillette Club szolgáltatást!

LÉPÉS 4: Könnyed és óvatos mozdulatokkal borotválkozzon!

A borotválást könnyed és sima mozdulatokkal végezze, egyenletes nyomást alkalmazva. Egy Ön számára kényelmes minta szerint haladjon. Próbálja ki, milyen, ha irányt változtat, vagy ha a szőrszálak növekedésével ellentétes irányba halad.

LÉPÉS 5: Igazodjon a kontúrokhoz!

A Gillette ProShield borotvamarkolat Flexball technológiája lehetővé teszi, hogy gond nélkül követhesse a fejbőr kontúrvonalait. Hajtsa le a fülét amikor körülötte borotvál, nehogy megvágja!

LÉPÉS 6: Öblítse gyakran a pengéket!

A pengéket óvatosan öblítse le vízsugár alatt néhány lehúzást követően (a borotvabetét első és a hátsó részén egyaránt), majd óvatosan rázza le róluk a felesleges vizet! Ne ütögesse a borotvát a mosdókagylóhoz és ne törölje le törölközővel, mert ezzel csökkentheti a borotva élettartamát, hiszen megváltozhat annak gondosan összerakott kialakítása. A rendszeres öblítés a borotválkozás során segít eltávolítani a borotvazseléből, szőrszálakból és elhalt hámsejtekből kialakult lerakódást.

LÉPÉS 7: Szükség esetén vigyen fel még több borotvazselét!

Előfordulhat, hogy a tökéletes simaság eléréséhez egy adott területet több különböző irányból is le kell borotválnia. Az ismételt lehúzásokhoz mindig vigyen fel újabb adag borotvazselét, mert ez segít megelőzni a borotválkozás utáni bőrpír kialakulását az ágyéki területen.

LÉPÉS 8: Szárazra törlés

Öblítse le a fejét hideg vízzel, majd törölje szárazra.

LÉPÉS 9: Hidratálás

Ha a borotválkozást követően borotválkozás utáni krémmel azonnal hidratálja bőrét, azzal segít megnyugtatni a frissen borotvált bőrt. A mindennapi borotválkozás részeként végzett hidratálás segít megőrizni a fejbőr puhaságát és hidratáltságát.

Élvezze a simaságot!

A Gillette tippjeinek és eszközeinek köszönhetően a fejborotválás mostantól Önnek is sima ügy.

Hasznosnak Találta A Cikket?