Első borotválkozás a Gilette többpengés borotvával

17 gyakori kérdés az arcszőrzettel kapcsolatban

Íme a legfontosabb kérdések, amelyeket az emberek a borotválkozással, a formázással és a szakáll és az arcszőrzet ápolásával kapcsolatban feltesznek.

BOROTVÁLKOZÁS

Hogyan borotválkozzak először?

Üdv a klubban! Íme egy rövid gyorstalpaló tanfolyam: először is mosd meg az arcodat meleg vízzel, majd készítsd elő a bőrödet borotválkozás előtti termékkel. Ezután borotváld le az arcodat könnyű, gyengéd mozdulatokkal, közben öblítsd le a borotvát, és hagyd, hogy a borotva végezze a dolgát. Befejezésül használj hidratáló krémet, hogy bőröd sima és hidratált maradjon.

A legfontosabb, hogy a borotválkozás a gyakorlással egyre könnyebbé válik. Az első borotválkozáshoz részletesebb útmutatót itt találsz.

Hogyan borotválkozzak érzékeny bőrrel?

Ha érzékeny a bőröd, kulcsfontosságú, hogy hidratált maradjon. Használj bőséges mennyiségű borotvahabot vagy borotvagélt, és győződj meg róla, hogy a borotvapengéd új és éles. Borotválkozáskor a borotvapengét a szálirányban - a szőrszálak növekedési irányával megegyezően - mozgasd. Közben öblítsd le a borotvát meleg vízzel, és amikor végeztél, öblítsd le teljesen az arcodat. Borotválkozás után jó minőségű hidratáló krém használatával tartsd puhán a bőröd.

További tippeket és ajánlásokat is adunk az érzékeny bőrrel való borotválkozáshoz.

Hogyan borotválkozzak pattanásos bőr esetén?

Ha pattanásaid vagy bőrhibáid vannak, hsonlóan az érzékeny bőrrel való borotválkozáshoz, a borotvádat úgy kell használnod, hogy a szálirányban borotválkozz, ugyanabban az irányban, amerre a szőrszálaid nőnek. Arra is ügyelj, hogy friss, tiszta borotvát és alkoholmentes borotválkozási termékeket használj. Alkalmazz gyengéd mozdulatokat, és amikor végeztél, öblítsd le az arcodat meleg vízzel. A végén ne feledkezz meg a hidratáló krémről (és keress olyat, amelyik zsíros, pattanásos bőrre is alkalmas).

További információk a borotválkozásról pattanásos bőr esetén.

Tippek a test szőrtelenítéséhez.

A test szőrtelenítése és borotválkozás, más néven manscaping esetében a legjobb megközelítés az adott területtől függ. Szerencsére vannak olyan leírásainak, hogyan borotváld a mellkasodat, a testedet és a hátadat. Minden terület esetében érdemes egy meleg zuhanyozással és sok borotvagéllel kezdeni (javasoljuk, hogy alkoholmentes terméket használj). És ne feledd, a hidratáló krém mindig nagyszerű módja annak, hogy a borotválkozás utáni bőröd sima maradjon.

Gillette Styler testápoláshoz

Mi a jobb? A nedves vagy a száraz borotválkozás?

Röviden, ez a bőrtípustól és a kívánt borotválkozástól függ. Ha érzékeny vagy száraz a bőröd, vagy ha nagyon közeli borotválkozást szeretnél, akkor a nedves borotválkozás a legjobb megoldás. Ha csak egy kis igazítás kell, akkor a száraz borotválkozás (elektromos borotvával) a legjobb megoldás. Itt olvashatsz többet mindkét esetről.

Hogyan kell használni a biztonsági borotvát (más néven duplaélű borotvát)?

Manapság a biztonsági borotva sokféle modellt jelenthet, ezért informálódj arról, hogy melyik a legjobb az számodra. Néhány tipp, amit borotválkozás közben érdemes szem előtt tartani: használj borotvagélt vagy borotvahabot, öblítsd le a borotvát menet közben, és borotválkozásodat fejezd be egy jó minőségű hidratáló krémmel.

Miért használjak borotválkozás előtti készítményt?

A borotvazselé, -krém vagy -hab segít megelőzni a karcolásokat és vágásokat, valamint a borotvaégést és a dudorokat, mivel kenőréteget képez a bőr és a borotva között. További érvekre van szükséged, vagy szeretnéd tudni, mi a különbség a borotvagél és a borotvahab (vagy hab) között? Olvasd el ezt a cikket

Hogyan borotváljam a fejemet?

Szeretjük a frissen borotvált megjelenést. Annyira, hogy még egy egész cikket is írtunk róla. Összefoglalva: a jó fejborotválkozás a hajvágással kezdődik, ehhez a lehető legközelebb kerülsz egy hajvágó segítségével, ezután pedig a megmaradt szőrszálakat le kell mosnod. Ezután használj sok borotvagélt, mert a borotvaégés odafent is előfordulhat. Éles, új borotvával, gyengéd mozdulatokkal, és lassan borotválj minden kontúrt. Útközben öblítsd le a pengéket, és menet közben folyamatosan kend újra a borotvagélt. Végül öblítsd le a fejed, törölközz meg, és hidratálj.

STÍLUS

Melyek a legnépszerűbb szakállstílusok?

Jelenleg a legnépszerűbb szakállstílusok: a „short boxed” szakáll, a 3 napos borostás szakáll , és a jól ápolt hipster szakáll.

Olvass további 15 szakállstílusról, és találd meg a számodra megfelelőt.

Hogyan hozhatom rendbe a foltos szakállat?

A foltos szakáll kijavítására többféle módszer létezik: lenövesztés, rövidebb szakállstílus kipróbálása, mint például az állig érő szakáll, és kísérletezés azzal, amid van. Nézd meg a további útmutatásainkat az egyenetlen szakállnövekedés javításához

Hogyan formázzam a bajuszomat?

Rengeteg különböző bajuszstílus létezik, ezért jó, ha tudod, melyik áll neked a legjobban, és hogy hogyan formázd meg. Először is, a bajuszodat egy fix hosszúságú fésűvel, például az All Purpose Stylerhez mellékelt fésűvel kell megnyírni. Ezután vedd le a fésűtartót, és csak a nyírószerszámmal alakítsd ki a bajuszod formáját, ellenőrizve a szimmetriát. A közelebbi borotválkozáshoz készítsd elő az arcodat bőséges borotvagéllel, és borotváld meg az arcodat egy borotvával, könnyű, gyengéd mozdulatokkal. A bajusz éles kontúrjának kialakításához használj precíziós trimmert. Végül öblítsd le, szárítsd meg és hidratáld az arcodat.

Tudj meg többet a bajuszod formázásáról.

Melyek a legjobb kecskeszakáll stílusok?

Itt megtalálod a négy kedvenc kecskeszakáll stílusunkat, melyek közül az egyik legnépszerűbb a körszakáll.

BŐRÁPOLÁS

Hogyan szabadulhatok meg a benőtt szőrszálaktól?

Mi is jártunk már így. Ha nem piszkálod őket, sok benőtt szőrszál magától eltűnik. De ha egy makacs szőrszálnak mennie kell, itt az ajánlott eljárás:

  1. Nyomj egy meleg, nedves papírtörlőt vagy tiszta kéztörlőt a dudorhoz, és tartsd lenyomva körülbelül egy percig. Észre fogod venni, hogy a szőr elkezd a bőr fölé kandikálni.
  2. Egy tiszta csipesszel óvatosan húzd ki a szőrt a dudorból anélkül, hogy kitépnéd vagy a bőrbe vájnál.
  3. Ezután mosd le a területet, majd használj a kipirosodás elleni és a gyógyulás elősegítésére krémet, például hidrokortizont.

További tippek a benőtt szőrszálak eltávolítására, valamint megelőzésükre.

Hogyan kezeljem a szakáll korpásodását?

A száraz, hámló szakáll kezelésére először próbáld meg a radírozást. Ügyelj arra, hogy az arcod és a hajad igazán tiszta legyen. Emellett a száraz bőr kordában tartására minden nap hidratálnod kell. Ha továbbra is problémát jelent, beszélj bőrgyógyásszal. További tippeket itt nézhetsz meg.

SZAKÁLLÁPOLÁS

Hogyan nyírjam a szakállamat?

Nézd meg ezt a 7 lépést a szakállvágáshoz. Alapvetően először meg kell mosnod a szakálladat, majd kifésülni. Ezután egy stylerrel fokozatosan nyírd le az arcszőrzetedet. Ezután fésüld ki a bajuszodat, és tisztázd ki egy ollóval. Abban, hogy a szakállad továbbra is jól nézzen ki, némi szakállolaj is segíthet.

Hogyan növesszek szakállat?

Ha a semmiből növeszted a szakálladat, számíts arra, hogy az első pár hét alatt eléggé viszketni fog. Ez idő alatt (és utána is) gondoskodj arról, hogy a bőröd és az arcszőrzeted tiszta és hidratált legyen, ezért használj arc- és szakállmosót, valamint hidratálót minden nap. Amikor eljön az idő, hogy elkezdd formázni a szakálladat, a nyíráshoz és formázáshoz használj trimmert. Mindent, amit a szakáll növesztéséhez, formázásához és formázásához tudnod kell, itt találsz meg.

Hogyan használjam a szakállolajat?

A szakállolaj könnyen használható, és hatalmas különbséget érhetsz el vele. Így működik:

  1. Tegyél néhány csepp szakállolajat a tenyeredbe.
  2. Masszírozd a szakállolajat az arcszőrzetedbe, ügyelve arra, hogy teljesen átfésüld.
  3. Próbálj meg lejutni a szakállszőrzeted alatti bőrig

Tudj meg többet a szakállolaj használatáról, valamint más szakállápoló termékekről, amelyek segítségedre lehetnek.

Még több kérdésed van? Itt találsz további válaszokat és további tanácsokat. Ha bármilyen, a megrendeléseddel vagy a fiókoddal kapcsolatos problémád van, nézd meg a GYIK-et és Kapcsolat oldalunkat, és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Hasznosnak Találta A Cikket?