Tippek a szakáll növeléséhez és formázásához férfiaknak

Tippek a szakáll növesztéséhez, borotválásához és formázásához

Ha szakállnövesztésen gondolkodsz, van néhány dolog, amit érdemes megfontolni, mielőtt nekikezdenél. Melyik szakállstílus illik hozzád? Mennyi mindent akarsz megtenni a megjelenésedért? Megvannak a legjobb eszközök a munkához? Szakembereink az All Purpose Styler-t ajánlják. Tökéletes a szakáll vágására, borotválására és a kontúrozáshoz - gyakorlatilag mindenhez, amire csak szükséged lehet bármilyen típusú ápoláshoz.

Ismerd meg legjobb tippjeinket a szakállnövesztéshez, kezdve az arcodhoz illő stílus kiválasztásához.

A számodra megfelelő szakáll kiválasztása

A kecskeszakálltól a patkószakállig rengeteg szakállstílus létezik. Akár a rövidebbre hagyva kedveled, akár teljes hosszú szakállat szeretnél, az első nagyszerű lépés az, hogy tisztában legyél azzal, melyik stílus illik a legjobban az arcodhoz.

Mielőtt elköteleznéd magad egy arcszőrzet-stílus mellett, érdemes átgondolnod az arcformádat. Egy másik szempont, hogy mennyi időt akarsz naponta az ápolással tölteni? Készen állsz valami nagyobb kihívásra, vagy inkább egy kevesebb ápolást igénylő stílus a megfelelő?

Az alábbiakban megnézzük az arcformák típusait és a hozzájuk legjobban illő szakállstílusokat:

  • Kerek arc: az alul hosszabb, oldalt rövidebb szőrzet segít karcsúsítani az arcot, és határozottabbá teszi azt.
  • Szögletes arc: erős állkapocsvonalad van? Rövidebb szőr az áll közelében és vékonyabb az oldalán kiemeli az állkapocsvonalat.
  • Ovális alak: ez az arcforma a legtöbb szakállstílushoz remekül illik, ezért ne félj kipróbálni valami kicsit eltérőt.
  • Hosszúkás arc: ennél a szögletesebb arcformánál olyan szakállat érdemes választani, amely alul rövidebb, oldalt pedig hosszabb.

Szakállnövesztés

A teljes szakáll megnövesztése némi viszketéssel járhat, ami általában 1-2 hétig tart. Segítségképpen a borotválkozás előtt hidratáld a bőrödet. Borotválkozáskor egy olyan szakállvágó és -formázó használata, amely lehetővé teszi a közeli borotválkozást, elősegíti a szőrzet egyenletes növekedését és minimalizálja a viszketést.

Figyelj arra is, hogy mindig tisztán tartsd a szakálladat és az arcodat, hetente legalább egyszer-kétszer használj szakállsampont vagy szakállmosót. A rosszul ápolt arcszőrzet és a száraz bőr még jobban viszkethet. A szakáll tisztítása után mindig javasolt a hidratálás is. Ez segít megőrizni a bőr és a szőrzet hidratáltságát a borotválkozások között, és a szakállolaj is puhítja a szakállszőrzetet.

Szakállvágás

Ha fésűs tartozékot használsz a szakállvágáshoz, az segít a szép, egyenletes megjelenés kialakításában. Ehhez használd a Gillette styler három fésűs tartozékának egyikét (2 mm, 4 mm, 6 mm). A legjobb, ha a legnagyobb fésűvel kezded, a hossúságot pedig igény szerint csökkented. Ügyelj arra, hogy egyenletes legyen a szakállad, és ennek érdekében többször is fésüld át.

Ezután távolítsd el a fésűs tartozékot, és vágd a szakálladat a neked tetsző formára. Ne felejtsd el levágni azokat a részeket is, amelyeket később le fogsz borotválni. Ez kevesebb húzást és rángatást eredményez, ami kevesebb bőrirritációt jelent.

A bajusz nyírása

A bajuszod nyírása valamivel nehezebb, de a Precision Trimmer hatalmas segítség. Nézd meg, milyen lépéseket alkalmazhatsz, függetlenül attól, hogy milyen bajuszstílusra vágysz:

  1. Fésüld át a bajuszodat
  2. Vágd le az összes rakoncátlan szőrszálat ollóval
  3. Vágd le a bajusz szélét a precíziós trimmelővel

Borotválkozás a szakáll körül

Ha az arcod egyes részeit szeretnéd leborotválni a tiszta befejezés érdekében, akkor először meleg vízzel mosd meg az arcodat és a szakálladat. Ezután habosítsd be borotvagéllel az arcod azon részeit, amelyeket csupaszra fogsz borotválni, beleértve a nyakadat és az arcodat is.

Ezután használd a borotválkozógép borotvapengés tartozékát, és az alapos munka érdekében borotválkozz könnyű, gyengéd mozdulatokkal.

Az arcszőrzet minden irányba nőhet, ezért valószínűleg a szálirányban és azzal szemben is érdemes majd borotválkoznod. Egy fejlett, több pengével ellátott borotva, mint a ProShield, kényelmesebbé teszi a munkát.

Gillette borotva több pengével

A szakáll formázása és stílusa

Ha az új szakállad formázásával járó legtöbb feladatot már elvégezted, itt az ideje, hogy a részletekkel is foglalkozz. A Gillette Styler hátulján található Precíziós vágó nagyszerű ehhez. A vágó segítségével határozd meg a kontúrokat az arcod és a pajeszod mentén, hogy pontosan a kívánt szakállstílust kapd.

A folyamat utolsó részében ne hagyd ki a borotválkozás utáni rutint. Fröcsköld le az arcod egy kis hideg vízzel, és tapogasd szárazra. Ezután kend be arcod egy aftershave-vel vagy hidratálóval, hogy bőröd puha és hidratált maradjon. Tarts egy kis szakállolajat is otthon, hogy a szakállad mindig puha legyen és jól nézzen ki.

További borotválkozási tippekért, stílusokért és inspirációért számíthatsz ránk!

Hasznosnak Találta A Cikket?