Hogyan borotválkozz első alkalommal

Mikor és hogyan borotválkozzunk először?

A borotválkozás megkezdésének megfelelő időpontja mindenkinél más és más. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a fiúk körülbelül 85%-nál 12 és 16 éves kora között jelenik meg az első arcszőrzet, 76%-uk pedig 14 és 17 éves kora között borotválkozik először.

Ha eljött az idő, hogy elkezdj borotválkozni, íme néhány tipp, amely segít a borotválkozásban.

Gyakori helyek, ahol először nő az arcszőrzet

Jellemzően itt kezd először nőni az arcszőrzet:

  1. Felső ajak
  2. Pajesz
  3. Áll
  4. Orcák
  5. Nyak

Nagyjából ugyanebben az időben valószínűleg a mellkas, a hónalj és a szeméremtest szőrzete is megjelenik, és a karodon és a lábadon is sötétebbnek és erősebbnek tűnhet a szőrzet. Hogy mindent megtudj a manscapingről és a testszőrzet kezeléséről, nézd meg a testápolásról szóló útmutatónkat.

Az első borotválkozás - Bevezetés

Ha készen állsz az első borotválkozásra, próbáld ki a Gillette SkinGuard Sensitive borotvát Tökéletes a fiatalabb, érzékenyebb bőrre. Bőröd állapotától függően érdemes megnézni az alábbi tippeket, hogy hogyan borotválkozz pattanásos bőr esetén.

Borotválkozás 5 egyszerű lépésben

LÉPÉS 1:

Mosd meg az arcodat!

Zuhanyozz le vagy mosd meg az arcodat közvetlenül borotválkozás előtt, hogy megtisztítsd és felpuhítsd az arcszőrzetedet. Ez megkönnyíti a pengék számára a munkát.

LÉPÉS 2:

Készítsd elő a bőrödet!

Készítsd elő a bőrödet úgy, hogy egy kis borotvagéllel vagy borotvahabbal felhabosítod. A gélek általában kicsit sűrűbbek, mint a hab, ezért az első borotválkozáshoz nagyszerű az olyan termék, mint a SkinGuard Sensitive Men's Shaving Gel. Ráadásul színezékek és alkoholok nélkül készül, így érzékeny bőrhöz is kiválóan alkalmas. Tudj meg többet a borotvagél és a borotvahab különbségeiről.

Készítsd elő a bőröd egy kis borotvagéllel vagy borotvahabbal történő habosítással.

LÉPÉS 3:

Kezdd el a borotválkozást!

Végezz könnyű, gyengéd mozdulatokat az arcodon a borotvával. Nem kell nagyon erősen rányomni. Mindig győződj meg róla, hogy kiváló borotvát használsz, például a SkinGuard Sensitive Razor típusút.

LÉPÉS 4:

Öblítsd le a bőrödet!

Borotválkozás közben a borotvagélt vagy a borotvahab eltávolításához öblítsd le az arcodat, és ne feledd, hogy soha ne koppintsd a pengét a mosdókagyló oldalához, vagy töröld bele egy törölközőbe. Az ilyen mozdulatok károsíthatják a borotvádat, és vágást és sérülést okozhatnak.

LÉPÉS 5:

Hidratálás

Miután egy utolsó alkalommal leöblítetted az arcodat és a nyakadat, ne felejts el hidratálni. Ez a lépés megnyugtatja és hidratálja a bőröd a borotválkozás után. Próbáld ki a Gillette borotválkozás utáni hidratáló krémet a hibátlan érzésért, és mindenképpen nézz meg többet a tökéletes borotválkozás utáni rutinról.

Hasznosnak Találta A Cikket?