Gillette borotválkozó készlet

Találd meg a megfelelő eszközöket a borotvakészletedhez

Nehéznek tűnik megtalálni a megfelelő borotválkozási eszközöket, különösen, hogy minden arc annyira egyedi. Mely termékek a legmegfelelőbbek az arcbőröd és az arcszőrzeted számára? Mennyire fontos a minőség a mennyiséggel szemben? Szerencsére rengeteg nagyszerű szakállápoló termék közül válogathatunk, mi pedig néhány tanáccsal segítünk a bőrödnek és szőrtípusodnak megfelelő tökéletes borotválkozó készlet összeállításában.

Olvass tovább, és nézd meg az általunk ajánlott legfontosabb kiegészítők listáját, hogy megtaláld a számodra megfelelő borotválkozási eszközöket.

A legjobb termékek szakállápoláshoz

Amikor azt mondjuk, szakáll, akkor nagyon sokféle formáról és stílusról beszélünk. Ha még mindig a szakállnövesztés folyamatában vagy, nézd meg útmutatónkat, hogy megtaláld az arcformádnak legmegfelelőbb stílust, legyen az hosszú arc, kerek arc, ovális arc, vagy ha éppen kecskeszakállat növesztesz.

A vágógép kiválasztása

A vágógép az első számú eszköz, amelyre szakállad formázásakor támaszkodni fogsz, és fontos, hogy figyelj néhány kulcsfontosságú tulajdonságra. Először is, olyan trimmerre van szükséged, amely cserélhető fésűvel rendelkezik. Több cserélhető fésűvel választhatod ki a szakálladnak legmegfelelőbb hosszbeállítást, és szükség szerint beállíthatod.

Remek példa erre a King C. Gillette szakállvágó, amely három különböző fésűs tartozékkal rendelkezik. A borostafésű fix 1 mm hosszúsággal, míg a rövid szakállhoz való fésű 5 hosszbeállítással rendelkezik (3 mm, 5 mm, 7 mm, 9 mm vagy 11 mm), a hosszú szakállhoz való fésű pedig további 5 hosszbeállítással (13 mm, 15 mm, 17 mm, 19 mm vagy 21 mm). Fésű nélkül használva a szakállvágó körülbelül 0,5 mm-esre vágja le az arcszőrzetet. Egy ilyen vágóval a lehetőségek tárháza végtelen.

A borotva kiválasztása

Szakállad kontúrozásához olyan borotvát ajánlunk, amelynek hátulján precíziós trimmer található. Továbbá, ha olyan borotvát választasz, amelyet érzékeny bőrre terveztek, azt használhatod a nyak borotválásához is.

Gillette borotva precíziós trimmerrel

Az arcápoló termékek kiválasztása

Ahhoz, hogy szakálladat kordában tartsd és a lehető legjobban nézzen ki, mindenképpen fektess be néhány minőségi szakállápoló termékbe, például szakállolajba és szakállmosóba. A szakállolajhoz olyan növényi alapú összetevőket javasolunk, mint az avokádó- és argánolaj, és olyan terméket, amely nem túl olajos. A szakáll- és arclemosóhoz olyan terméket keress, amely úgy tisztítja a bőrt és az arcszőrzetet, hogy egyiket sem szárítja ki. Ne feledkezz meg az illatokról sem - senki sem szereti a kellemetlen szagokat.

A legjobb termékek bajuszhoz

A bajuszok különösen jól mutatnak az ovális formájú arcokon, és ha új stílust keresel, az induláshoz van néhány inspirációnk. Jól gondolod, hasonló termékekre lesz szükséged, mint a szakállad formázásához, bár van még néhány szempont, hogy a kívánt formájú bajuszhoz juss.

Borotvák bajuszhoz

Bármilyen bajuszt is viselesz, a felső ajkad és az orrod alatti részt kivéve az arcod többi részének szépnek és simának kell lennie. Hogy ez a teljes arcod esetében így legyen, egy többpengéjű borotvát ajánlunk, beépített kenőanyaggal, hogy a borotválkozás sima ügy maradjon. Ha azonban igazán precízen szeretnél borotválkozni a kontúroknál is, akkor egy egypengés borotvával sem járhatsz rosszul.

Ne feledkezz meg a borotválkozás előkészítéséről

Talán nem kell emlékeztetnünk a nedves borotválkozás előnyeire. Vigyázz a bőrödre a borotválkozás közben, használj bőségesen borotvahabot vagy borotvagélt. Ismerkedj meg a kettő közötti különbséggel, hogy megtaláld a legjobb terméket a saját szempontjaidnak megfelelően.

Az olló kiválasztása

Az olló az egyik leginkább alulértékelt termék a bajuszod formázásakor. Csak egy kisebb eszközre lesz szükséged, például egy körömvágó ollóra. Ezek a hasznos vágóeszközök segítenek megbirkózni a kóbor szőrszálakkal, és rendben tartani a bajuszodat.

A legjobb termékek érzékeny bőr esetén

Ha érzékeny bőrű férfi vagy, akkor nem vagy egyedül. Sokak számára a borotválkozás élménye fájdalmas lehet, ha szükségtelenül érdes termékeket használsz. Szerencsére ma már rengeteg termék áll rendelkezésre a tiedhez hasonló bőrre.

Találd meg a megfelelő borotvát

Mivel az érzékeny bőr hajlamosabb az irritációra és a borotvaégésre, válassz olyan borotvát, amelyet kifejezetten a bőrödhöz terveztek. Sokak számára ez kevesebb pengét jelent, amire kiváló példa a SkinGuard borotvánk. Ennek csak két pengéje van, amelyek között található meg a „SkinGuard” funkció. Ez a praktikus csík kisimítja a bőrt borotválkozás közben, így az kevésbé húzódik és ráncolódik. Ügyelj arra is, hogy mindig friss pengéket használj!

Soha ne hagyd ki a borotválkozás előkészítését

Ismét nem tudjuk eléggé hangsúlyozni ennek a terméknek a fontosságát: borotválkozáskor használj mindig borotvahabot vagy borotvagélt. Érzékeny bőr esetén olyat, amelyik kíméletes a bőrhöz, vagyis színezék és alkohol nélkül készült. Ezek az összetevők kiszáríthatják a bőrt, és az kipirosodhat, irritálódhat. A SkinGuard Sensitive gélünk aloe-t is tartalmaz, ami kellemes érzést nyújt.

Hidratálj!

Minden bőrtípus esetén ajánljuk, de különösen az érzékeny bőrűeknél érdemes minden borotválkozás után a bőr hidratáltsága érdekében hidratáló krémet használni. Ennél a terméknél is figyelj oda az alkoholra és más durva vegyi anyagokra. Ha borotválkozás után a szabadba indulsz, az sem rossz ötlet, ha elgondolkozol az SPF-fel ellátott hidratáló vásárlásán.

A legjobb termékek borostához

A közhiedelemmel ellentétben a borosta ápolása is munkát igényel! Ahhoz, hogy továbbra is jól nézz ki - és ne úgy, mint aki épp most ébredt fel egy háromnapos buli után -, érdemes megfontolnod néhány alapvető termék használatát:

  • Egy megbízható borotva, ideális esetben többpengés.
  • Vágógép 2 mm-es vagy 3 mm-es fésűs tartozékkal.
  • Egy precíziós nyíró a kontúrokhoz
  • Egy jó hidratáló krém vagy aftershave


Vannak tippjeink a megjelenés hosszú távú fenntartásához is.

Még mindig nem találtad meg a neked megfelelő eszközöket? A Gillette rengeteg más terméket is kínál, valamint előre összeállított borotvakészleteket és -szetteket is. Ha már megvan a legjobb felszerelés a szakáll ápolásához, nézz meg több tippet és tanácsot a formázáshoz is.

Hasznosnak Találta A Cikket?