A férfi borotva innovációja - Gillette

Gillette borotvák: A történelem, a technológia, a fejlődés

A borotválkozás története szorosan kapcsolódik a férfi borotva újításaihoz. Hol kezdődött tehát az egész?

A borotválkozás 1901-ben tett hatalmas lépést előre, amikor egy King C. Gillette nevű vállalkozó (igen, ez volt az igazi neve) feltalált egy olyan készüléket, amellyel a férfiak otthon is borbélyszalon minőségű borotválkozást biztosíthattak maguknak.

Prototípusa - az első biztonsági borotvapenge - bevezette az eldobható pengék fogalmát az amerikai otthonokba. Abban az időben még az MIT tudósai is úgy gondolták, hogy ilyen vékony és erős pengék megalkotása lehetetlen, de Gillette megvalósította.

Hárompengés Gillette férfi borotva

1957-ben egy másik újítás is érkezett: az állítható borotva, három különböző beállítással a különböző szakállakhoz. Idővel további hat beállítási lehetőséggel bővült, így ez a borotva egy mérnöki műalkotássá vált

Kevesebb mint 10 évvel később a Gillette borotva újabb átalakításon esett át: megjelent az újraalkotott Techmatic. A karcsúbb, élesebb, az új Techmatic volt az első olyan borotva, amely egy folytonos rozsdamentes acélból készült orsóval rendelkezett, ami azt jelentette, hogy nem kellett többé hozzáérni a pengékhez.

A Gillette a kezdetek óta kötődik a sport világához. Az eredeti Gillette borotva papír alapú reklámjaiban a baseball legenda, a Pittsburgh Pirates baseballjátékosa, Honus Wagner szerepelt. A Gillette és a sport közötti kapcsolat a mai napig tart.

1998-ban született meg a Gillette MACH3 borotva, amely három pengés innovációval biztosította a közeli, sima borotválkozást. 2006-ban a Gillette Fusion5 borotvák további két pengével bővültek a még szorosabb borotválkozás érdekében.

Hárompengés Gillette férfi borotva

A technológia egy új darabja - a Flexball - 2015-ben debütált a ProGlide borotvával. Ez a borotva egy forgótengelyt tartalmaz, így még könnyebben borotválható az arc egyedi formája.

Minden egyes borotva- és borotvainnováció hatékonyabbá és kényelmesebbé tette a férfiak testápolását, és még nem értünk a végére!

Gillette ProGlide borotva Flexballal

Hasznosnak Találta A Cikket?