Fusion Proshield És Fusion Proglide

ProShield és ProGlide

A száraz felületek súrlódást okoznak

Ha két száraz felületet elcsúsztatunk egymáson, az ellenállást okoz.

Képzelje el, ahogy végighúzza a krétát a táblán: csikorog! A száraz kréta a tábla felszínéhez ér, és megakad. Annak ellenére, hogy a kréta nyoma látszólag egyenletes, valójában nem az: sokkal inkább érdes a felszíne.

Ez a súrlódás, illetve a síkosság hiányának következménye.Most képzeljen el egy táblaíró filctollat. A filctoll könnyedén siklik írás közben a tábla felületén, és sima, éles vonalat húz.

A különbség oka a kisebb súrlódás. A filctoll síkosságának köszönhetően csökkent a súrlódás. Ha azonban a borotválkozásról van szó, igazi kihívást jelent, hogy a penge könnyedén haladjon végig az érdes arcfelszínen.

A simább borotválkozás titka ugyanez. Ha a bőr ÉS a borotvafej is kellően síkos, a pengék optimálisan siklanak a bőrön.

A pengesiklás fokozása az akadálymentes borotválkozás érdekében

Az akadálymentes borotválkozás titka a súrlódás csökkentése.
A súrlódás csökkenését a felület síkosításával érhetjük el. A bőr síkossá tétele egyszerű feladat: mindössze meleg vízre és borotválkozókrémre van hozzá szükség. Oszlassa el az arcán a kedvenc Gillette borotvazseléjét vagy -habját!

A kellemes borotválkozás érdekében történő síkosítás azonban még ennél is nagyobb kihívást jelent. Ezért fejlesztettük ki a krémezőcsíkot.

A beépített borotvasíkosító

A Gillette borotvafejen, a pengék felett található krémezőcsík kisméretű szivacshoz hasonlít.

A csík víz hatására aktiválódó polimereket, ún. polietilén-glikolokat tartalmaz, melyek minden egyes húzással kioldódnak a krémezőcsíkból. A polimerek vízzel érintkezve megduzzadnak, leválnak és elterülnek az arcon, így síkosítva a bőrfelszínt.

A borotválkozókrém hatékonysága csökkenhet, ha visszamaradt szőrszálak után keresgélve ugyanazon a részen egymás után többször is lehúzzuk a borotvát, hiszen a borotválkozókrémet már az első húzással eltávolítottuk az arcról. A bőr így kevésbé védett, és az arcon kiütések jelenhetnek meg a borotválkozást követően.

A ProShield borotván – nevéhez hűen – az extra védelem érdekében a pengék alatt is található egy krémezőcsík. Azáltal, hogy a krémezőcsík körbeöleli a pengéket, megóvja a bőrt az irritációtól borotválkozás közben.

Hasznosnak Találta A Cikket?