Egyszerű útmutató a lábak borotválásához férfiaknak

Egyszerű útmutató a lábad borotválásához

Egyre több férfi borotválja a lábát, amivel egy következő szintre emeli a manscapinget.

Számos okból kifolyólag egyre több férfi távolítja el a szőrzetet rutinszerűen a lábáról. Egyeseknél csak a lábszőrzet trimmeléséről van szó a rendezettebb megjelenés érdekében, míg mások csak a bokájuk körül borotválkoznak. Néhány sportoló számára a lábszőrzet borotválása javíthatja a teljesítményt.

Miért borotválják a sportolók a lábukat?

A lábszőrzet eltávolítása áramvonalasabbá teheti a testet, fokozhatja a sebességet és korlátozhatja a dörzsölődést. Emellett egyszerűbbé teheti az edzés utáni masszázst, és megkönnyítheti a sebek tisztítását és kezelését.

Hogyan borotváld a lábad?

A lábszőrzet borotválása még könnyebbnek találhatod, mint az arc borotválását. Íme öt egyszerű lépés.

LÉPÉS 1:

Puhítsd fel a lábszőrzetet!

Készítsd fel a bőrödet egy meleg zuhanyozással vagy fürdéssel. A hő felpuhítja a lábszőrzetet, így a penge könnyebben tudja elvégezni a munkáját.

Hámlasztással távolítsd el az elhalt bőrt, a szennyeződéseket és az olajat a pórusaidból: azaz dörzsöld végig a bőrödet, hogy megszabadulj a nem kívánt szennyeződésektől. Ez segít abban, hogy simább legyen a végeredmény.

LÉPÉS 2:

Nyírd le a hosszabb szőrszálakat!

Használd a King C. Gillette szakállvágót a lábak borotválásához.

Ne kezd egyből borotvapengével a lábad borotválását. Először nyírd le a hosszabb szőrszálakat, hogy megakadályozd, hogy belegabalyodjanak a borotvádba. A Gillette All Purpose Styler and Beard Trimmerhez hasonló eszköz tökéletes lesz erre a feladatra. 100%-ban vízálló, így zuhanyzás közben is használhatod.

Dr. Kristina Vanoosthuyze, a Gillette tudományos kommunikációért felelős rangidős menedzsere remek alternatívaként ajánlja a testen használatos, eldobható borotváinkat. További extra: ezek a borotvák a TerraCycle-lel való partnerségünk révén újrahasznosíthatók.
Ha csak a lábszőrzetedet szeretted volna rendbe tenni, görgess le az 5. lépésig!

LÉPÉS 3:

Készíts habot!

Használj borotvagélt vagy habot, hogy jó habos legyen a felület. Íme néhány jó minőségű, borotválkozáshoz használható termék, amit érdemes megnézned.

A kedvencünk a Fusion Men's ProGlide Sensitive 2 in 1 Active Sport borotvagél. A borotválkozás és a bőrápolás együttesen biztosítja a kényelmes borotválkozási élményt.

LÉPÉS 4:

Fejleszd a technikádat!

Gondoskodj róla, hogy a legjobb pengékkel rendelkezel. Ha a Gillette All Purpose Styler borotvapengét használod, akkor máris előnyben vagy. A Stylerhez Fusion5 ProGlide borotvapengék járnak, így fogj egy friss, éles pengét, és kezdj el borotválkozni.

Vezesd a borotvát felfelé, és borotválkozz hosszú, egyenletes mozdulatokkal. Finoman nyomd a bőrödhöz, hogy elkerüld a borotvaégést, a dudorokat és a karcolásokat. Öblítsd le a borotvát minden egyes húzás után, ugyanúgy, mint amikor az arcodat borotválod.

Profi tipp: Ha csatlakozol a Gillette borotválkozási klubhoz, friss borotvapengéket kaphatsz házhoz szállítva.

LÉPÉS 5:

Öblítés és regenerálás

Akár teljesen sima lábakat szeretnél, akár csak egy kisebb trimmelésre vágysz, az ápolási művelet végén mindig öblítsd le a bőrödet meleg vízzel.

Törölközővel tapogasd szárazra a bőrödet, és fogj egy borotválkozás utáni terméket, például a Gillette borotválkozás utáni balzsamot. Ez a készítmény egy kis extra hidratálással nyugtatja a bőrödet.

Ha elégedett vagy az eredménnyel, a Gillette Stylerrel a hónalj-, a hát-, a fej- és akár a szeméremszőrzetet is megnyírhatod és leborotválhatod.

Hasznosnak Találta A Cikket?