Nedves borotválkozás vagy száraz borotválkozás

Nedves borotválkozás vagy száraz borotválkozás: mi a különbség?

A nedves borotválkozás borotvával és borotválkozási előkészítővel, például krémmel, habbal vagy géllel történő borotválkozás. A száraz borotválkozás az elektromos borotvával történő borotválkozás, hab vagy víz nélkül.

Mi a nedves borotválkozás?

A nedves borotválkozásnál a szőrzetet borotvapengével vágjuk le. Kezdd azzal, hogy az arcodat és a nyakadat az általad választott borotválkozási előkészítővel habosítod, ami segít a borotvának könnyebben és jobban haladni. Segítségre van szükséged a bőrtípusodnak megfelelő borotválkozási termékek kiválasztásában? Tekintsd meg útmutatónkat.

Itt mélyebb betekintést nyerhetsz a folyamatba.

A borotvával történő borotválkozás során a vágás előtt a penge kiemeli a szőrt a tüszőrből.

A borotvák manapság általában több pengével rendelkeznek (a Gillette Fusion5-nek öt pengéje van). Minden egyes penge a visszaengedés előtt egyre mélyebben vágja a szőrt.

Ezzel valóban sima borotvált arcot lehet elérni, amely közeli, de kényelmes.

Mi az a száraz borotválkozás?

A száraz borotválkozás és az elektromos borotválkozás ugyanaz a dolog. A száraz borotválkozásnál általában nem nedvesíted be először az arcodat (bár így könnyebben lenne vágható a szőrzet). Az elektromos borotva nagyszerű választás lehet, ha gyors és egyszerű borotválkozást szeretnél.

Az elektromos borotválkozás során a szőrzet vágása két penge között, ollószerű mozdulatokkal történik. Közelebbről is láthatod itt.

Hogyan történik a száraz borotválkozás?

Az elektromos borotva lenyomja és mozgatja a bőrt.

Ez az elektromos borotvával szembeni mozgás borotválkozás közben jobban feltárja a szőrszálakat.

Miután a szőrszálakat levágta, a megmaradt részt visszahúzza a bőrfelszín alá, így a bőröd szép és sima lesz.

Melyik a legjobb számomra?

A nedves és a száraz borotválkozás egyaránt nagyszerű lehetőség, de ha érzékeny vagy száraz a bőröd, vagy ha nagyon közeli és tiszta borotválkozást szeretnél, akkor a nedves borotválkozás lehet a legjobb megoldás.

Ha a száraz borotválkozás a legmegfelelőbb számodra, nézz utána a Gillette borotválkozás utáni balzsamjának vagy a Gillette borotválkozás utáni hidratálónak, hogy bőröd mindig jó állapotban maradjon.

További információk a tökéletes borotválkozás utáni rutinról.

Mindkét világ legjobbja

Ha nem tudsz dönteni a nedves vagy a száraz borotválkozás között, próbáld ki a Gillette All Purpose Styler és szakállvágót.

Kezdd az arcszőrzet trimmelését a 2 mm-es, 4 mm-es vagy 6 mm-es fésűvel. Ezután kenj fel egy kis borotvagélt vagy borotvahabot az arcodra és a nyakadra. A vágóhoz ProGlide borotvapenge jár, így azonnal folytathatod a borotválkozással. Használd a beépített precíziós trimmert a végső mozzanatokhoz.

Akár egy hónapig is eltarthat, amíg a bőröd hozzászokik egy új borotválkozási módszerhez, ezért a nedves és száraz borotválkozás közötti váltás esetén adj magadnak egy kis időt az alkalmazkodáshoz. Sok szerencsét!

Hasznosnak Találta A Cikket?