Bőrápolási rutin férfiaknak

A legjobb bőrápolási rutin férfiaknak

Mindenki megérdemli a nagyszerű bőrt, de az öngondoskodásnak ezt a fontos részét gyakran figyelmen kívül hagyják. Ha segítségre annak megelőzésében, hogy a bőröd száraz, viszkető, ráncos vagy zsíros legyen, a bőrápolási rutin elsajátítása egy nagyszerű kiindulási pont. Segíthet a szakállad megjelenésének (és illatának) javításában is.

A trükk az, hogy kialakíts néhány szilárd szokást, amit minden nap be tudsz tartani. Íme néhány kulcsfontosságú tanács, hogy elkezdhesd.

Milyen a bőrtípusod?

Normál, zsíros, érzékeny? Különböző típusok keveréke? A bőr ápolásakor gondolj a bőrtípusodra. Ezt legkönnyebben úgy tudod kideríteni, ha először megmosod az arcodat, majd megnézed, hogyan szárad meg a bőröd.

  • Használj kímélő arclemosót az arcod leöblítéséhez, majd puha törölközővel tapogasd szárazra a bőrödet.
  • Ezután hagyj egy fél órát az arcodnak, hogy pihenhessen a bőröd.
  • Menj vissza a fürdőszobába, és nézz a tükörbe: mit látsz?ZSÍROS: ha a bőröd fényes az arcodon, a homlokodon és az orrodon, akkor valószínűleg zsíros a bőröd. Valószínűleg gyakrabban vannak pattanásaid is. Ennél a bőrtípusnál a hámlasztás kulcsfontosságú az eltömődött pórusok kitisztításához. Íme az útmutató a pattanásos bőr borotválásához.

SZÁRAZ: ha úgy tűnik, hogy a bőröd egyes területeken hámlik, feszül, akkor valószínűleg száraz a bőröd. Hidratáló krémre lesz szükséged.

KEVERT: ha úgy látod, hogy a fenti két típus keveréke van jelen, akkor valószínűleg kevert a bőrtípusod. Keresd az olyan termékeket, amelyek minden bőrtípusra használhatók.

ÉRZÉKENY: ha a bőröd különösen feszül, vagy pirosasnak tűnik, akkor valószínűleg érzékeny bőröd van. Olyan termékeket ajánlunk, amelyek nem tartalmaznak alkoholt, színezéket és illatanyagokat. Ha segítségre van szükséged a borotválkozáshoz ennél a bőrtípusnál, ez esetben is tudunk adni tippeket.

NORMÁL: ha az arclemosást követően nem tapasztalod a fentiek közül egyiket sem, szerencsés vagy - valószínűleg normál bőröd van. A rutinodat elég egyszerűen lesz, és a legtöbb terméket tudod használni.

Most, hogy ismered a bőrtípusodat, mindenképpen keresd meg a neked megfelelő arclemosót. A legtöbb terméken rajta van, hogy milyen bőrtípusra való. Néhány terméket úgy alakítottak ki, hogy az arcodat és a szakálladat egyszerre tudod tisztítani velük, míg más típusok az érzékeny bőrre használandók.

Az arcmosás

Alapvető tanácsunk, hogy naponta kétszer mosd meg az arcodat. Ez általában történjen egyszer reggel, közvetlenül ébredés után, és még egyszer este, lefekvés előtt. Akinek szuperérzékeny a bőre, annak érdemes naponta csak egyszer megmosnia az arcát. Ha naponta borotválkozol, ez azt jelenti, hogy ezt a lépést a mindennapi borotválkozási rutinod részeként is beiktathatod, mielőtt előkészítenéd az arcodat a borotválkozáshoz.

Íme hét egyszerű lépés az arclemosáshoz.

LÉPÉS 1: Mosd meg a kezed.
LÉPÉS 2: Tedd a kezed meleg víz alá, és nedvesítsd be az egész arcodat.
LÉPÉS 3: Vegyél egy kis mennyiségű arclemosót a tenyeredbe, és dörzsöld össze a kezeidet, hogy habot képezz.
LÉPÉS 4: Vidd fel a terméket az egész arcodra, körkörösen mozgatva a kezed. Ne nyomd túl erősen, és ügyelj rá, hogy ne jusson a termék a szemedbe.
LÉPÉS 5: Öblítsd addig az arcodat, míg teljesen tiszta nem lesz.
LÉPÉS 6: Töröld meg az arcod egy puha, tiszta törülközővel.
LÉPÉS 7: Kend be a teljes arcodat hidratáló krémmel, és dörzsöld be az egészet, mintha naptejet használnál. Egy kevés is elég!

Mi az a hámlasztás?

Gillette - Mi a hámlasztás

Az arcradírként is ismert hámlasztót alapvetően egy krémes vagy gélszerű termék, amelybe némi szemcsét is kevernek. A hámlasztás különösen előnyös azok számára, akiknek zsíros a bőrük, mivel segít mélyen behatolni a pórusokba, és alaposan megtisztítani a bőrt, megszabadítva az elhalt bőrtől és a szennyeződésektől.

Elég egyszerű hámlasztót készíteni otthon található összetevőkből, például barna cukorból, mézből, szódabikarbónából, zabpehelylisztből, fahéjból, aloe verából vagy teafaolajból. Guglizz egy kicsit a receptek után, és ne feledd, hogy soha ne használj olyan hámlasztót az arcodon, amelyet a testedre szántak. Az arcodnak sokkal érzékenyebb formulára lesz szüksége.

Borotválkozási tipp: Miután a bőröd már tiszta, használj borotválkozás előtt hámlasztót, hogy simább és közelibb legyen a borotválkozás. Ez a lépés nemcsak az arcodon, hanem a test más részein is jól működik!

Soha ne hagyd ki a naptejet

Komolyan fontold meg, hogy az SPF használatát a bőrápolási rutin részévé tedd. Sok hidratáló krém tartalmaz valamilyen SPF-et. 15-ös SPF az FDA által előírt minimum, de az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia minden bőrtípus és bőrszín esetében legalább 30-as SPF-et ajánl. Segíthet megóvni a bőrt a leégéstől, a ráncoktól és a súlyos bőrproblémáktól. Emellett segít megelőzni a barna foltokat és másfajta elszíneződéseket is. Ha sokat tartózkodsz a szabadban, gondolkozz el azon, hogy magasabb SPF tartalmú terméket tegyéll az arcodra, és mindig tartsd be az utasításokat.

A következetesség itt kulcsfontosságú: ha a fenti lépések követése túl soknak tűnik, lassan haladj. Kezdd azzal, hogy csak egyet vagy kettőt építesz be a napi rutinodba, és onnan haladj tovább. Lehet, hogy nem látod azonnal az eredményeket, de hosszú távon hálás leszel, hogy időt szántál az arcod ápolására.

További tippeket és hasznos forrásokat is találhatsz itt a borotválkozási rutin tökéletesítéséhez.

Hasznosnak Találta A Cikket?