A legjobb Gillette termékek szakállnövesztéshez

A legjobb termékek a szakállnövesztéshez

A szakáll növesztése időt és erőfeszítést igényel. Miért ne lehetnél biztos abban, hogy ez jól sikerül? A megfelelő szakállápoló termékek és egy megbízható szakállápolási rutin bevezeteése is sokat számít.

Akár most kezdted el növeszteni az arcszőrzetedet, akár már évek óta van szakállt viselsz, rengeteg olyan termék létezik, amely segít abban, hogy a lehető legjobban nézz ki. Ha még mindig segítségre van szükséged az arcodhoz illő stílus kiválasztásában vagy a szakállad formázásában, abban is tudunk segíteni.

A növesztéstől az ápolásig íme néhány kedvenc szakállápoló termékünk, és hogy hogyan használd őket.

A szakáll és az arc tisztítása

Az első dolog: felnőtt férfiként az arcomosás szükséges. Ez nem csak az öngondoskodásról szól, hanem egy nagyszerű szokás is, amely segít a bőrápolásban, és a szakállad illatát is jobbá teszi. Még ha nem is látsz semmi olyat a tükörben, ha nem mosod meg az arcodat, akkor a szennyeződések, a zsír, az elhalt bőr, és talán még az ételmaradék is megtalálható marad rajta. Próbáld ki, hogy naponta kétszer megmosod az arcodat (egyszer reggel és egyszer este), és érj el jelentős változást.

Használj szakállmosó készítményeket

Arcod tisztán tartásához használj arcodra lemosót és szakállmosót. Ha szeretnél pénzt megtakarítani, válassz egy kiváló minőségű kettő az egyben terméket, mint például a King C. Gillette szakáll- és arclemosónk (amelynek ráadásul elképesztő az illata). A legtöbb esetbe3n azonban az arc és a szakáll különböző termékek használatát igénylni.

A szakállmosó vagy más néven szakállsampon fontos termék, amelynek rendszeres használata fontos a szakállad tisztán és egészségesen tartásához.

King C. Gillette Gillette szakáll arclemosó

Íme néhány egyszerű lépés a szakállmosó termék használatához:

LÉPÉS 1:

Tegyél egy kis mennyiségű szakáll- és arclemosót a kezedbe, és habosítsd fel.

LÉPÉS 2:

Dolgozd be ezt a nedves szakállba.

LÉPÉS 3:

Alaposan öblítsd ki.

Miben különbözik ez egy arclemosótól?

Az arclemosókat és arctisztítókat kifejezetten a bőrön történő használatra találták ki. A tisztítószer általában inkább gélszerű, néha még vizes is, míg az arclemosó általában habzik, és egy kicsit mélyebben tisztítja a pórusokat, ami jót tesz a zsíros bőrnek. Leegyszerűsítve azonban mind a tisztítószerek, mind az arclemosók ugyanazt az alapvető dolgot teszik: megtisztítják az arcodat

Továbbá a hámlasztó készítmény (más néven:arcradír) egy szemcsésebb jellegű termék, amely mintegy „kisúrolja” a bőrödből a szennyeződéseket és a zsírosodást. Gondolj rá úgy, mint egy folyékony csiszolópapírra, amely segít kisimítani az arcodat, bár ezt a terméket óvatosan és naponta csak egyszer használd, hogy a bőrirritációt elkerülendő.

Sajátítsd el az egyszerű arcmosási és szakállmosási rutinunkat

Tartsd a szakálladat a lehető legjobb állapotban!

Ha szakállat viselsz, érdemes szakállolajat és szakállbalzsamot is használnod, hogy a lehető legjobban érezhesd magad és a legjobban is nézz ki.

Ismerkedj meg a szakállolajjal

A jól ápolt szakállnak érzésre puhának kell lennie, de nem szabad csúszósnak vagy zsírosnak lennie. A trükk az, hogy a bőröd és a szakállad hidratálásához naponta csak néhány cseppet használj (vagy hosszabb szakáll esetén kicsit többet). A King C. Gillette szakállolaj olyan növényi alapú olajokat használ, mint az argán- és a jojobaolaj.

Íme, hogyan használd a szakállolajat:

LÉPÉS 1:

Tegyél néhány csepp szakállolajat a tenyeredbe.

LÉPÉS 2:

Dörzsöld össze a kezed, hogy eloszlasd az olajat

LÉPÉS 3:

Dolgozd be a szakállba és a bőrbe.

További információk a szakállolaj használatáról

Mi a helyzet a szakállbalzsammal?

Ha a bőröd a szárazabb típusba tartozik, keress szakállbalzsamot, viaszt vagy vajat. A szakállolaj jól működik az arcszőrzet alatti bőr hidratálására, de a szakállbalzsam még ennél is egy lépéssel tovább megy: mélyebb ápoló hatású. A Soft Beard Balm száraz vagy nedves arcszőrzetre is használható, vagy akár még azelőtt, hogy a zuhany alá lépnél.

King C. Gillette Lágyító Szakállbalzsam

Így használd a szakállbalzsamot:

LÉPÉS 1:

Tegyél egy kis mennyiségű szakállbalzsamot a kezedbe

LÉPÉS 2:

Oszlasd el a balzsamot a tenyeredben körkörös mozdulatokkal.

LÉPÉS 3:

Dolgozd be a balzsamot alaposan a szakálladba. Hagyd rajta hosszabb ideig, hogy hathasson, vagy akár csak három percig, mielőtt leöblítenéd.

Szakállad és bajuszod formázása

Most, hogy a szakállad teljesen tiszta, beszéljünk a formázásról. Három termék segíthet szakállad vagy bajuszod formázásában és stílusában.

Univerzális formázó

Nyírás, borotválás, kontúrformázás: nincs is jobb, mint egy olyan termék, ami mindenhez jó. A Gillette Styler több fésűs tartozékkal rendelkezik, amelyekkel bármilyen szakállstílus kialakítását és karbantartását megkönnyítheti, ráadásul vízálló, annak ellenére, hogy elemmel működik. Olvasd el tippjeinket arról, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a precíziós trimmer funkcióból.

Nyakborotva

Egy borotva csak a nyakadra? Lehet, hogy talán furcsán hangzik, de ahhoz, hogy tökéletes formájú szakállat varázsolhass magadnak, egy nyakborotvára van szükséged. A nyakad bőre érzékenyebb, ezért olyan borotvára van szükséged, amely kevesebb pengével, több kenéssel és ideális esetben precíziós trimmerrel rendelkezik, hogy segítsen a tisztán meghatározott kontúrok elérésében. A nyakborotva használatával kapcsolatos tanácsokért nézd meg útmutatónkat.

Olló

Az olló kicsi, de nagyon fontos, nagy segítség a bajusz rendben tartásában és a kóbor szőrszálak kordában tartásában a nyírások között. Egy körömvágó olló is elég erre a célra.

A szakáll fésülése és kefélése

Akárcsak a hajadnak, a szakálladnak is jót tesz egy jó kefe vagy fésű használata, de ne próbáld meg egy hagyományos fésűvel átfésülni a szakálladat. A szélesebb fogazatú fésű jobb az arcszőrzet kibontásához, különösen zuhanyzás után, míg a keskenyebb fogazatú fésű hasznos lehet a formázás során.

Néhány borotvakészlethez fésű is jár, de ha önállóan szeretnél fésűt vásárolni, a legjobb választás egy sima szélű fafésű. A gumifésű is remek választás lehet, de a fémfésűk hajlamosak feltölteni a szőrzetet és göndörödést okozni.

Borotválkozó zselék, habok és krémek

Tegyük fel, hogy ki akarsz próbálni egy másik szakállstílust, vagy le akarod borotválni az egészet, és újrakezdeni: legyen nálad borotvagél. Rengeteg oka van annak, hogy miért fontos a borotvagél vagy borotvahab használata, valamint hogy előtte megmosd az arcodat. A megfelelő termék kiválasztásához adunk néhány ajánlást:

  • Érzékeny a bőröd? Keresd az érzékeny bőrre való termékeket, mint például a Pure Soothing Shave Gel, Pure Shave Cream vagy a SkinGuard Sensitive Shaving Gel.
  • Ha a Fusion ProGlide termékkel borotválkozol, próbáld ki a 2 az 1-ben ProGlide borotvagélt.
  • Ez az áttetsző borotvagél szó szerint áttetsző, így tisztán látható, hogy hol borotválsz és hol kontúrozol.
  • A környezettudatosok számára a Planet KIND Protective Shave Cream borotvahabot javasoljuk.

Szükséged van némi útmutatásra a borotvagél használatához? Tudunk segíteni.

A megfelelő termékekkel egy jó szakállápolási rutint alakíthatsz ki, és a szakálladat mindig igényesen tarthatod. Bátran kombinálhatod a fenti listában található termékeket, vagy a Gillette egyik ápolási készletét vagy borotvaszettjét megvásárolva mindent beszerezhetsz, amire csak szükséged van.

Hasznosnak Találta A Cikket?