Foltos szakállú férfiak

Hogyan javítsuk a hiányos szakállat?

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy senki sem szereti a foltos szakállat. Ezek az egyenetlen területek a teljes megjelenésedet ronthatják. Azonban a megfelelő eszközökkel és néhány okos stílustippel elrejtheted a foltos szakállnövekedést, hogy a világnak a legjobb formádat mutathasd.

Íme néhány szakértői tipp a foltos szakáll helyrehozásához.

Miért nő egyenetlenül a szakállam?

Két dolog játszhat szerepet a hiányos szakállban: a hormonok és a genetika.

Az alacsony tesztoszteron- és dihidrotesztoszteronszint - az arcszőrzet növekedését és vastagságát befolyásoló férfi hormonok - hiányos szakállat eredményezhet.

A genetika egy másik tényező. Csak azért, mert az édesapádnak vagy a nagybátyádnak vastag, telt szakálla van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy te is tudsz szakállat növeszteni. Szóval, mit is tehetsz érte?

MÓDSZER 1:

Növeszd meg a szakálladat

A legjobb módja a hiányos szakáll helyrehozásának talán az, ha hagyod megnőni. Adj magadnak egy hónapot borotválkozás nélkül. Ha hagyod kinőni a szakálladat, a szőrzeted végül elkezdi kitölteni a foltos részeket, így sűrűbb és teltebb lesz. A problémás területeket kordában tartásához, próbáld ki a Braun által gyártott King C. Gillette szakállvágót. Ez a készülék segíthet a szakáll vágásában, borotválásában és formázásában, és elősegítheti az egyenetlen foltok elfedését.

Nyírd, borotváld és formázd a szakállad a KCG Trimmerrel

Ha végre sikerült kiegyenlítened a szakálladat, a borotvadudorok lesznek az utolsó dolog, amire vágynál. Íme néhány tanács a sima, rendezett borotválkozáshoz

  • Minden használat után öblítsd le a szakállvágó készüléket és a pengéket: a pengék néhány húzásonkénti mosása megakadályozza a borotvagél vagy a borotvahab felhalmozódását.
  • Borotválkozás közben folyamatosan ellenőrizd a szimmetriát: többet mindig szedhetsz még le, de szőrszálat nem tudsz visszatenni, ezért szánj erre időt.
  • Próbáld ki a King C. Gillette átlátszó borotvagélt. Ez a gél hidratálja az arcszőrzetet, így a borotva simán siklik, és minimálisra csökkenti a borotválkozás okozta dudorokat.
  • Borotválkozz a száliránnyal és a száliránnyal szemben is: profi tipp a sima, ápolt befejezéshez.
  • Borotválkozás után használj szakállolajat vagy szakállbalzsamot: ez segít a megmaradt arcszőrzetet a lehető leggondosabb ápolásában.

MÓDSZER 2:

Próbálj ki egy új szakállstílust!

Még az egyenetlen arcszőrzet esetén is vannak stílusbeli lehetőségeid. Nézd meg az arcformádat: melyik stílus lenne a legjobb? Hol vannak szakállhiányaid? Íme néhány általunk ajánlott stílus a hiányos szakállhoz:

A „chin strap”szakáll
A „chin strap”szakáll visszatérőben van, és mivel olyan könnyen karbantartható, ez a stílus remek választás lehet a foltos szőrzetűek arcához. Egyszerűen borotváld le az arcszőrzetedet, és hagyj hátra egy vékony pántot, amely az állkapocsvonalad mentén fut egészen a pajeszodig. A King C. Gillette szakállvágó szépen és egyszerűen borotválja és formázza szakálladat.

Kecskeszakáll
Egy másik lehetőség a kecskeszakáll-stílus. Ezt a megjelenést úgy érheted el, hogy két tiszta vonallal elválasztod a szakálladat a bajuszodtól. Tartsd meg vagy a szakálladat, vagy a bajuszodat teltebbnek, attól függően, hogy hol találhatóak a foltok.

Borostás arc
Rengeteg pasi megy ezzel a külsővel. Ha a tippek segítségével jól alakítod ki, akkor ez egy praktikus és egyszerű megjelenés. A kulcs az, hogy nyírd és rendben tartsd a borostádat.

MÓDSZER 3:

Kísérletezz azzal, amid van!

Mindenkinek kicsit más a szakálla - lehet, hogy neked ott foltos az arcszőrzeted, ahol másoknak nem, és fordítva. Nincs egy olyan megoldás, ami mindenkinek megfelel, ezért légy türelmes, és próbálj ki néhány különböző dolgot, hogy lásd, mi válik be neked a legjobban. És bárhogy is döntesz, fogadd el. Légy magabiztos a szakálladdal, legyen hidratált és táplált, szépen formázott.

A King C. Gillette további szakállápolási termékei segítenek abban, hogy a lehető legjobban nézz ki és jól érezd magad.

Hasznosnak Találta A Cikket?