Megszabadulni az arcszőrzettől

Ápolás és az arcszőrzet eltávolítása

Az arcszőrzet eltávolításának több módja is van. Mindannyian ismerjük a borotválást és a nyírást, amelyek segítenek, hogy csupasz és sima maradjon az arcunk, de jó, ha ismerjük az egyéb lehetőségeinket is - különösen, hogy mindegyik megközelítésnek megvannak a maga előnyei (és hátrányai).

A klasszikus borotválástól az elektrolízisnek nevezett módszerig, megtudhatod, hogyan viszonyulnak egymáshoz az arcszőrzet eltávolításának egyes módszerei, és hogyan találhatod meg a számodra legmegfelelőbbet.

Útmutató az arcszőrzet eltávolításának különböző típusaihoz

MÓDSZER 1:

Klasszikus borotválás

Vicces tény: a legendák ellenéra a borotválkozástól a szőr nem nő vissza sötétebben és vastagabban, gyorsabban vagy lassabban. Először borotválkozol? Hadd mutassuk meg neked, hogyan is kell

Gillette eldobható borotvák

Előnyök: a legtöbb embernek ez az első szőrtelenítési élménye, hiszen otthon is könnyen elvégezhető. Ráadásul számos borotválkozási termék viszonylag alacsony áron elérhető.

Hátrányok: a borotválkozás után a szőr tompa véggel kezd visszanőni, ami feltűnőbbnek tűnik, mint a természetesen kúposan visszanövő szőr. Továbbá, mivel a szőrzetet a bőr felett vágjuk le, az új szőr hamarabb láthatóvá válik. Előfordulhatnak a horzsolások és vágások, ha régi, tompa vagy rossz minőségű borotvát használsz.

Tippek: borotválkozás előtt mosd meg és radírozd le a bőröd, és használj bőségesen borotválkozás előtti terméket. Borotválkozás után használj hidratáló krémet, hogy bőröd hidratált és nyugodt maradjon.

MÓDSZER 2:

Nyírás

Itt egy elektromos trimmerről van szó, mint például a King C. Gillette Trimmer.


Előnyök: ha helyesen használod, az arcszőrzet trimmerrel történő eltávolítása elég könnyű, fájdalommentes élmény lehet. Ha kevés az időd, száraz borotválkozásra is alkalmas.

Hátrányok: nem lesz olyan közeli a borotválás, mint más módszerekkel: valószínűleg marad egy kis borosta. Továbbra is fennáll a borotvaégés lehetősége, ha nem megfelelően használod a trimmert.

Tippek: a borotva használata során ne nyomd túl erősen, így elkerülheted a borotvaégést

MÓDSZER 3:

Elektrolízis

A szőrtelenítésnek ennél a megközelítésénél már a nevében is van egy utalás. Az elektrolízis során szó szerint elektromos áramot vezetnek át a szőrtüszőn, ami megakadályozza az új szőrszálak növekedését.

Előnyök: tartós, és ezzel egyetlen más módszer sem versenyezhet. Emellett többféle bőr- és szőrtípusnál is működik, nincs karbantartás vagy vegyszerek, és az eljárás után nincs szükség utókezelésre vagy felépülésre.

Hátrányok: a teljes szőrtelenítési folyamathoz több kezelésre van szükség, és előfordulhat, hogy némi kellemetlenséget vagy fájdalmat érzel. Bár ritkán, de előfordulhatnak olyan káros hatások is, mint a hegesedés, ezért mindig fontos, hogy engedéllyel rendelkező, szakvizsgázott bőrgyógyászhoz fordulj.

Tippek: ha kíváncsi vagy, kérj időpontot egy engedéllyel rendelkező bőrgyógyászhoz. A jég segíthet a folyamat után jelentkező fájdalmak esetén.

MÓDSZER 4:

Gyantázás

Ha nem ismered a gyantázást, a folyamat az, aminek hangzik. Olvasztott gyantát használsz a bőrödre, csíkokat helyezel a gyantára, és a szőrnövekedéssel ellentétes irányba megrántod, így a szőrtüszők is eltávolításra kerülnek a folyamat során.

Előnyök: mivel a szőrszálakat közvetlenül a gyökerüknél fogva tépi ki, a gyantázás akár négy hétig is segíthet megszabadulni az arcszőrzettől. Gyantázás előtt meg kell győződnöd arról, hogy a szőr legalább fél cm hosszú.

Hátrányok: Kb ennyit mondanánk... aúúú. A gyantázás benőtt szőrszálakat is okozhat, bár a gyantázás előtti radírozás és a hidratáló krém alkalmazása azután segíthet megelőzni ezeket a dudorokat. Továbbá, ha Retin A-t is van a hidratáló krémedben, kerüld a gyantázást - ez vékonyíthatja a bőrt, ami bőrpírt és károsodást jelenthet gyantázás közben.

Tippek: bár otthoni használatra is vásárolhatsz gyantázó készleteket, ajánlott szakemberhez fordulni. Emellett győződj meg róla, hogy (a viasz felviteléhez) minden alkalommal új pálcikát használnak, mivel ez segíthet megelőzni a fertőzéseket.

MÓDSZER 5:

Lézeres szőrtelenítés

High technek hangzik, de ez a módszer már egy ideje létezik. A lézer hőjét használja a szőr eltávolítására. Az eljárás károsítja a szőrtüszőt, így az nem nő vissza olyan hatékonyan.

Előnyök: az elektrolízis mellett ez a legtartósabb szőrtelenítési módszer. Emellett viszonylag fájdalommentes az olyan módszerekhez képest, mint a gyantázás.

Hátrányok: ez a legdrágább módszer, és bár gyakran tartósnak hirdetik, a szőrszálak általában visszanőnek. Emellett több kezelésre is szükség lehet.

Tippek: a lézeres szőrtelenítés miatt mindig képzett bőrgyógyászhoz menj. Nálunk akár olyan termék is elérhető, amelyek segítenek a bőr zsibbasztásában az eljárás alatt és után. Az arcod esetében a felső ajkad feletti terület hajlamos leginkább a fájdalomra, erről ne feledkezz meg.

A bőröd utókezelése

Már mondtuk korábban, és újra elmondjuk: a hidratáló krém a legfontosabb. Nem számít, milyen módszert választasz, a hidratáló krém utólagos alkalmazása sokat jelent, hogy bőröd sima és hidratált maradjon.

Szóval hogy döntesz: közeli borotválkozás borotvával? Egy alkalom a lézerklinikán? Most már tudod a különbséget. Tudj meg többet az arcszőrzet ápolásáról, vagy ismerd meg a legjobb praktikáinkat más területek szőrtelenítéséhez.

Hasznosnak Találta A Cikket?