Arcfrizurák: a bajusz stílus

Arcszőrzetstílusok: a pofaszakáll

Szakállápolás – a pofaszakáll

A régi idők arcszőrzet stílusai újra virágkorukat élik. Amellett, hogy igazi klasszikusnak számítanak, újra divatba jöttek. A pofaszakáll esetében a megvastagított pajesz összeér a bajusszal. A Gillette All Purpose STYLER formázóval ez a stílus könnyedén kialakítható.

A pofaszakáll

Noha számtalan arcszőrzet stílust kialakíthatunk, a szakáll nyírása nem egy bonyolult feladat. Az alábbi, egyszerű lépések követésével elsajátíthatja a népszerű royal szakáll kialakításának módját:

LÉPÉS 1:

Állítsa be a vágási hosszúságot a nyírón!

A nyíró vágási hosszúságának beállításával könnyen kialakítható az elérni kívánt fazon. A Gillette All Purpose STYLER formázó három (2 mm-es, 4 mm-es és 6 mm-es) cserélhető vágófésűvel kapható.

LÉPÉS 2:

Nyírja meg az arcszőrzetét!

Nyírja egyenletesre szakállának hosszát a nyíró segítségével! A szakáll megnyírása a borotválkozás előtt segít lecsökkenteni a szőrszálak húzását és rángatását, valamint megakadályozza, hogy a pengék eltömődjenek.

LÉPÉS 3:

Formázza meg a szakállt!

Vegye le a trimmelő vágófésűjét, és formázza meg a pofaszakállt! A stílusos végeredmény érdekében a nyak és az arc többi területén vágja a szőrzetet rövidebbre!

LÉPÉS 4:

Menet közben folyamatosan ellenőrizze a szimmetriát,

azonban ügyeljen arra, nehogy egyszerre túl sokat vágjon a formázás közben!

LÉPÉS 5:

Az arc előkészítése borotválkozáshoz

Öblítse át az arcát meleg vízzel, mivel az segít az arcszőrzet hidratálásában és előkészíti azt a borotválkozáshoz. Ezután kenje be borotvazselével azokat a (pofaszakállhoz nem tartozó) részeket, amelyeket teljesen le szeretne borotválni. A borotvazselé használata segít az apró vágások, horzsolások, valamint a bőrpír kialakulásának megelőzésében.

LÉPÉS 6:

A borotválkozást könnyed és óvatos mozdulatokkal végezze!

Csatlakoztassa a borotvabetétet a Gillette STYLER formázó markolatához, majd könnyed, finom mozdulatokkal végezze el a borotválkozást! A Gillette STYLER formázóra bármely Fusion5 borotvabetét felpattintható.

LÉPÉS 7:

Öblítse gyakran a pengéket!

Borotválkozás közben gyakran öblítse a borotvát annak érdekében, hogy a pengék és a borotvabetét ne tömődjenek el a levágott szőrszálaktól valamint a borotvahabtól; ez segít abban, hogy a pengék mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák.

LÉPÉS 8:

Formázza meg a széleket a precíziós nyíróval

A Fusion5 borotvák mindegyikének hátulján egy precíziós penge található, melynek segítségével kialakítható a bajusz és a határozott kontúrvonalak.

LÉPÉS 9:

Öblítés, törölközés és hidratálás

Öblítse le arcát hideg vízzel! Törölközzön meg, majd a bőr megnyugtatásához használjon hidratáló hatású borotválkozás utáni arcszeszt vagy balzsamot!

Ezennel sikeresen elsajátította a ceruzavékony bajusz megformázásának technikáját!

A Gillette borotvák és formázók korlátlan lehetőséget kínálnak a férfi borotválkozás terén.

Hasznosnak Találta A Cikket?