Férfiak arcszőrzet eltávolítása

Hogyan szabaduljunk meg a benőtt szőrszálaktól?

Nem számít, milyen ügyesen borotválkozol, időről időre benőtt szőrszálakkal kell számolnod. Az a helyzet, hogy miután a szőrt a bőr alatt levágjuk, visszagöndörödhet, és kialakulhatnak azok a viszkető, kellemetlen borotválkozás utáni dudorok. Ezek a göndör szőrzetű férfiak esetében gyakoribbak lehetnek, de bárkinél megjelenhetnek.

Útmutató a benőtt szőrszálak eltávolításához

A benőtt szőrszálak egy része idővel magától is eltűnik, ha piszkálod vagy babrálod ezeket a dudorokat, késleltetheted a gyógyulási folyamatot. Vannak azonban olyan dolgok, amelyeket megtehetsz a makacsul benőtt arcszőrzet kezeléséhez.

LÉPÉS 1:

Melegítsd!

Tarts egy rongyot vagy papírtörlőt meleg víz alá, és nyomd rá a dudoros területre.

LÉPÉS 2:

Húzd meg a szőrszálat!

Ha már látni kell a szőrszálakat a bőr felszínén, egy tiszta csipesszel óvatosan húzd ki a benőtt szőrszálat. Ne vájj bele a bőrödbe, és ne próbáld meg teljesen kitépni a szőrszálat - egyszerűen vezesd ki a szőrszálat a dudorból.

LÉPÉS 3:

Mosd meg a bőröd!

Finoman mosd meg az arcodat, és győződj meg róla, hogy a benőtt szőrszál környéke szép tiszta.

LÉPÉS 4:

Használj helyi hatású krémet!

A gyógyulás elősegítése és a bőrpír csökkentése érdekében próbálj ki egy olyan krémet, ami hidrokortizon vagy a retinol tartalmú. Kérj tanácsot a gyógyszerésztől, vagy hívd fel orvosodat, ha konkrét kérdéseid vagy aggályaid vannak.

Bár léteznek más módszerek is a benőtt szőrszálak kezelésére, a legjobb megközelítés az, ha eleve megakadályozzuk, hogy a kialakulásukat. Pár okos dolog a borotválkozás előtt, közben és után segíthet megvédeni az arcodat a bosszantó dudoroktól.

A borotválkozás előkészítő rutinja

A benőtt szőrszálak kialakulásának megakadályozásához kezdd a zuhany alatt. A szőrszálak hidratálásához és a bőröd felpuhításához mosd meg az arcodat meleg vízzelt. Ez segít a borotvapengéknek, hogy a borotválkozás zavartalanul történjen, és minimálisra csökkentse a bőrirritáció kockázatát, miközben a legszívósabb szőrszálakat is kiszedi. A borotválkozás folyamata is kiszáríthatja a bőröd és irritációt okozhat, ezért borotválkozás előtt próbálj meg hidratálni, különösen, ha érzékeny a bőröd.

Hámlasztás

A borotválkozás előtti hámlasztás remek módja a benőtt szőrszálak elkerülésének. Hogyan? Amikor borotválkozol, az elhalt bőr eltömítheti a pórusokat és elzárhatja a szőrtüszőket - ami elég csúnya. A hámlasztás segít megszabadulni a bőrödön lévő kosztól és szennyeződésektől. Emellett segíthet felpuhítani az arcszőrzetet, hogy tisztább lehessen a vágás. A legjobb eredmény érdekében vegyél egy kis hámlasztószert, és körkörös mozdulatokkal masszírozd az arcodat körülbelül 30 másodpercig, majd öblítsd le. Ennyi az egész!

Borotválkozás szálirányban

A közelibb borotválkozás érdekében sok férfi a szálirány ellenében borotválkozik. Ez a technika azonban irritációt és benőtt szőrszálakat okozhat - ez nem jó. Ehelyett inkább próbálj meg a szőrszálak növekedési irányában borotválkozni, és a lehető legkevesebb mozdulattal borotválkozz a tökéletes eredmény érdekében.

Egy másik tipp: kíméld a bőrödet, és ne nyomd rá az arcodra túl erősen a borotválkozás közben. Hagyd, hogy a borotvád elvégezze a munkát, a SkinGuard Sensitive Razor használatával még jobban megvédheted a bőrödet.

Használj friss pengét

Egy régi, tompa penge a benőtt szőrszálak legjobb barátja. Ügyelj arra, hogy rendszeresen cseréld a pengéket, így biztos lehetsz benne, hogy a borotvád tiszta lesz és készen áll a feladatára. Ha rendszeresen friss, éles pengékkel szeretnél rendelkezni, csatlakozz a Gillette borotválkozó klubhoz.

Hidratálás a borotválkozás után

Hidratáld a bőrt, hogy megszabadulj a borotvaégéstől

A bőrápolás nem áll meg a borotválkozás befejezése után. Ha kihagyod a hidratálási lépést, száraz bőrre és borotvaégésre számíthatsz. Most van itt az ideje, hogy rászokj a hidratálásra! A borotválkozás utáni tökéletes rutinról is többet megtudhatsz.

Hasznosnak Találta A Cikket?