Férfiak kifejlett szakállal és bajusszal

A Movember & „No-Shave November” mögötti mozgalom

Arcszőrzet növesztése nemes céllal? Már jelentkezünk is! Mostanra a legtöbb férfi már hallott róla, vagy részt vett már olyan eseményen mint a „No-Shave November” vagy a Movember. De hogyan indultak el ezek a mozgalmak, milyen jótékony cél húzodik meg a háttérben? Olvass tovább, hogy megtudd!

Mi is a Movember?

A Movember mozgalom Ausztráliából indult 2003-ban, ahol a férfiak egy kihívást teljesítettek, amely során bajuszt növesztettek egy egész hónapon át, hogy pénzt gyűjtsenek adományokból, illetve felhívják családjuk, barátaik, munkatársaik figyelmét a férfi egészség fontosságára is.

A férfiak mentális egészségére, a prosztatarákra és a hererákra összpontosító Movember szervezet célja, hogy 2030-ig 25%-kal csökkentse az idő előtt elhalálozó férfiak számát. 2003 óta a Movember világszerte elterjedt, és minden évben milliókat gyűjt. Ismerd meg a Movember szabálykönyvét, és találd meg a számodra legmegfelelőbb bajuszstílust.

Mi a „No-Shave November”?

A 2009-ben alapított „No-Shave November” arra hívja fel a résztvevőket, hogy egy hónapig ne borotválkozzanak. A Movemberhez hasonlóan ez a mozgalom is a rákkutatásra, oktatásra és megelőzésre irányuló adománygyűjtésre összpontosít, és olyan nonprofit szervezetekkel működik együtt, mint a Prevent Cancer Foundation®, a Fight Colorectal Cancer (Fight CRC) és a St. Jude Children's Research Hospital.

Változások a „No-Shave November” után

Ez a hónap nem csak az arcszőrzetről szól. Akár a Movember, akár a „No-Shave November” résztvevője vagy, a cél az, hogy felhívjuk a figyelmet és pénzt gyűjtsünk olyan ügyekre, amelyek a férfiak fizikai és mentális egészségét támogatják. Bemutatjuk, hogyan tarthatod életben a szellemiséget egész évben.

Ellenőrizd magad rendszeresen!

A hererák az egyik olyan betegség, amelyre mind a Movember, mind a „No-Shave November” felhívja a figyelmet, ezért mindenképpen ellenőrizd magad, hogy nem mutatkoznak-e korai jelek.

Ha rajongsz a szőrtelenítésért, ellenőrizd, hogy nincsenek-e göbök, miközben ott lent jársz. Egyébként pedig inkább szokj hozzá, hogy hetente legalább egyszer ellenőrizd magad a zuhany alatt.

Ne félj az orvostól!

Rendszeres orvoslátogatást kell beiktatni, függetlenül az életkortól. Akár egy csomót szeretnél kivizsgáltatni, akár csak nem érzed jól magad, az orvosod azért van, hogy segítsen.

Kérdezz rá a barátaidnál!

Kezdd el a beszélgetést azzal, hogy mesélsz a barátaidnak a „No-Shave November” november ügyéről, és beszélgess velük arról, hogy ők hogy vannak - tehát, hogy tényleg minden rendben van-e. Ha elmondod, és valaki meghallgatja, hogyan érzed magad, az komoly támogatást jelenthet.

Szánj időt az öngondoskodásra!

King C. Gillette termékek

Gondoskodj magadról, fizikailag és mentálisan is. A zord téli hónapokban a dolgok sokkal ridegebbnek és sötétebbnek tűnhetnek, de néhány téli öngondoskodási tippel segítünk átvészelni (mert a bőrápolás is lehet öngondoskodás).

Hasznosnak Találta A Cikket?