A Borotválkozással Kapcsolatos Tévhitek Eloszlatása

A borotválkozással kapcsolatos tévhitek eloszlatása

A borotválkozással kapcsolatos tévhitek eloszlatása

A tévhitek a borotválkozásról épp olyanok, mint a városi legendák. Az agyunk racionális része tudja, hogy egyik sem igaz, viszont ha ez ilyen nyilvánvaló, akkor mégis miért olyan elterjedtek? Itt olvashatók a legelterjedtebb, minden valóságalapot nélkülöző tévhitek.

1

A mindennapi borotválkozástól a borosta gyorsabban nő vissza. Vagy megvastagodik. Vagy sötétebb lesz.

Ez a leggyakoribb tévhit a borotválkozással kapcsolatban. A szőrszálak növekedését, vastagságát és színét a gének határozzák meg, nem a borotválkozás gyakorisága.

2

Egy új borotvával többször vágjuk meg magunkat

Épp ellenkezőleg: egy régebbi borotvával vagy sérült pengével nagyobb valószínűséggel vágja meg magát. Minél tompább a penge, annál nagyobb nyomást kell alkalmazni a borotválkozáshoz, és ez okozza a vágásokat. Ha úgy érzi, hogy a penge húzza a bőrét, vagy a borotválkozás nem tűnik olyan alaposnak, akkor eljött az idő a penge cseréjére. Megkönnyítjük a dolgát, és nem kell tovább találgatnia, ha belép a Gillette Shave Clubba. A Gillette elküldi Önnek a pengéket, Önnek mindössze a borotválkozásról kell gondoskodnia.

3

A borotvapengéket hetente kell cserélni

Több tényező befolyásolja, hogy egy borotvapenge milyen gyorsan veszíti el az élességét: a penge minősége, a gyártás módja, a borotválkozás gyakorisága; hogy használ-e borotvagélt, illetve hogy hogyan ápolja a pengét a borotválkozás után. Több ezer férfi borotválkozási technikájának megfigyelése után megállapítottuk, hogy mindenki egy kicsit másként csinálja, és hogy a férfiaknak végső soron a saját érzésükre kell hagyatkozniuk, hogy mikor jön el a penge cseréjének az ideje. A heti egyszeri pengecsere valószínűleg túl gyakori, ha jó minőségű pengét használ. Például a Gillette legjobb pengéjével akár egy egész hónapon át borotválkozhat.*

4

Az igazi férfiak csak nyak felett borotválkoznak

Akár „szőrtelenítésnek” vagy a testszőrzet „leborotválásának” hívjuk, sokan hívei a nyak alatti testrészek lecsupaszításának. A Gillette egyik felmérése szerint 10 férfiból közel 4 nyírja vagy borotválja az alsóbb testrészeket is. 7% még azt is bevallotta, hogy azt a borotvát használta erre, amellyel a lakótársa az arcát borotválja... Na de kérem, uraim!

Azt tehát megállapítottuk, hogy ezeknek a tévhiteknek nincs valóságalapjuk. Azonban más legendákhoz hasonlóan, mint a 40 órás munkahét és az azonnali hasizomformáló gyakorlatok, valószínűleg a népszerű borotválkozási tévhitek is tovább fognak élni.

Hasznosnak Találta A Cikket?

*Heti három vagy négy borotválkozás esetén.