Evolución de la maquinilla de afeitar Gillette

A biztonsági borotva fejlődéstörténete

Az elmúlt évszázad során a borotvák drámai fejlődését figyelhettük meg. Az első biztonsági borotvától kezdve az érzékeny bőrű férfiaknak tervezett SkinGuard borotva megjelenéséig, a Gillette® mindig élen járt a borotvainnováció terén. Tekintse meg, hogyan fejlődött a borotválkozás az elmúlt több mint 100 évben a Gillette innovációjának köszönhetően!

Az évszázad az eldobható borotvapengével indul

A Gillette 1903-ban bemutatta a világ első borotvarendszerét: a kétrészes biztonsági borotvát, amely egy vékony, erős, kétélű cserélhető pengéből és egy markolatból állt. Nem sokkal a Gillette borotva piacra kerülése után a pengéket már milliós tételben értékesítették.

Primera maquinilla de afeitar modular

A klasszikusokat mindenki szereti.

A biztonsági borotva innovációjának kora

A Gillette 1971-ben Trac II® néven dobta piacra első kétpengés biztonsági borotváját, és ezzel a következő szintre emelte a borotvainnovációt. Nem sokkal később, 1977-ben a Gillette tovább fokozta a biztonsági borotvák versenyét, amikor bevezette az Atra/Contour rendszert. Ezzel a rendszerrel a férfiak először használhattak mozgófejes, ikerpengés borotvabetétet, amely jobban igazodott az arc vonalaihoz, és így precízebb borotválkozást tett lehetővé.

A borotva kereteiből kilépve

A Gilette innovációs képességének köszönhetően 1985-ben átlépte az acélpenge és -markolat által felállított korlátokat. Az Atra Plus/Contour Plus bevezetésével piacra került a Gillette első krémezőcsíkkal ellátott borotvája. A pengék feletti csíknak köszönhetően a biztonsági borotva jobban siklott a bőrön, ezzel pedig nőtt a borotválkozás kényelme. A Sensor® biztonsági borotva ikerpengéit 1990-ben érzékeny rugókra rögzítették, amelyek ezáltal automatikusan a borotválkozó arcának kontúrjához igazították a borotvafejet.

A teljesítménykorlát áttörése

A Gillette 1998-ban a még simább, még precízebb borotválkozás* korszakába repítette a férfiakat, amikor bemutatta az első hárompengés borotvát, a MACH3® borotvarendszert. A Gillette nem állt le a MACH3 rendszer fejlesztésével. A borotva tulajdonságait a ma elérhető MACH3 Turbo szintjéig fokozta, amelyben az eredeti MACH3-hoz képest nagyobb a krémező- és a mikrobarázdás felület.

La primera maquinilla de afeitar MACH3 con tecnología de tres hojas

A Gillette innovációja több mint egy évszázadra nyúlik vissza.

Technológia a gyakorlatban

A Fusion® biztonsági borotva kézi és power (elemmel működtetett) változata 2006-ban debütált. Öt pengével rendelkezik, és még a MACH3 borotvánál nagyobb komfortot biztosít. A ProGlide® 2010-ben jelent meg. Vékonyabb és kifinomultabb pengéinek köszönhetően pontosabban, alaposabban lehet vele borotválkozni.**A 2014-ben bevezetett GILLETTE BODY™ a Gillette első, kifejezetten erre a célra szánt borotvájaként forradalmasította a férfi testszőrzetápolást. Ugyanebben az évben került piacra következő újításunk, a férfi arcvonalhoz maximálisan illeszkedő és FlexBall™ technológiát alkalmazó ProGlide, a több irányba billenő fejjel rendelkező borotva. 2015-ben a ProShield újabb előrelépést jelentett a síkosítás terén. A ProShield pengéit körbeölelő krémezőcsík óvja a bőrt az irritációtól borotválkozás közben.

Napjaink innovációja

2019-ben a Gillette SkinGuard az első olyan borotvaként tört be a piacra, amelyet kifejezetten érzékeny bőrű férfiak számára, a borotválkozás okozta kipattogzás megelőzésére terveztek. A borotva pengéi között elhelyezkedő különleges SkinGuard védőrendszer borotválkozás közben óvja a bőrt. Minimálisra csökkenti a szőrhúzást, és közvetlenül a bőrfelszín felett vágja le a borostát, ezáltal segít megelőzni az irritációt.

Egyre közelebb a következő biztonsági borotva

A Gillette folyamatosan azon dolgozik, hogyan nyújthat Önnek jobb borotválkozási élményt. Szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy napról napra a lehető legjobban nézzen ki, a lehető legjobban érezze magát és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Ez motivál bennünket arra, hogy a lehető legjobb borotválkozást biztosítsuk a férfiak számára. Ahogyan King C. Gillette több mint száz éve nyilatkozott: „Addig gyártunk borotvapengét, amíg nem tudunk jobbat előállítani.”

Hasznosnak Találta A Cikket?

*Összevetve a Blue II Plus teljesítményével

**Az első négy penge a Fusion5 borotvához képest