A pozitív emberek közelségének ereje

A POZITÍV PÉLDA
EREJE

NEM KELL SZUPERHŐSNEK LENNÜNK AHHOZ,
HOGY TETTEINKNEK HATÁSA LEGYEN

A jelenlét, a segítő kéz, a támogató figyelem: sok esetben ez a legfontosabb, amit egy pozitív példakép nyújthat olyan fiatal férfiaknak, akik fejlődésük során iránymutatást keresnek.

Talán Önnek is volt gyermekként példaképe. De lehet, hogy egyedül járta végig a férfivá válás útját. Egy a lényeg: Ön is átélte ezt, ezért van megosztható tapasztalata. Csatlakozzon, és megmutatjuk, hogyan nyújthat iránymutatást a következő generációnak.

AHOL A PÉLDAKÉPEK UTAT MUTATHATNAK

A Gillette globális partnere, az Equimundo négy fontos, a viselkedéshez kapcsolódó területet határolt be, ahol a példaképek fontos, pozitív hatással lehetnek az általuk segített fiúknak:

A kiegyensúlyozott fejlődés és az ebből fakadó társadalmi hatás alapja érzelmeink teljes elfogadása és kimutatása; főleg azon érzelmeké, amelyekről azt tanulhattuk, hogy „nem fiúkhoz méltóak”. Legyen a következő generáció példaképe azzal, hogy kimutatja a saját érzelmeit. Ha így cselekszik, azzal demonstrálja, hogy teljesen rendben való dolog érzelmeink egészséges kifejezése és mással való megosztása.

Régi bölcsesség: Aki jól érzi magát a bőrében, az jól is fest. Ez viszont nem a tökéletességről szól. A cél az, hogy komfortosan, kiegyensúlyozottan érezzük magunkat a bőrünkben. Hogy tudjuk azt, mindent megtettünk azért, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. A példaképek segíthetnek a fiúknak megérteni, milyen az, amikor megtalálják a személyiségükhöz illő stílust, és nem elégszenek meg azzal, hogy beálljanak a sorba.

Hallatni a hangunkat és segíteni, amikor valakit bántanak, nehéz döntés fiúnak és férfinak egyaránt. Mindig ott lebeg annak a réme, hogy ha szembeszállunk az agresszív, zsarnokoskodó kötekedőkkel, akkor magunk is célponttá válhatunk. Ha közösen emeljük fel a hangunkat más és egymás támogatásáért, mindannyian egy jobb, lehetőségekkel teli jövő felé haladhatunk

Vannak férfiak, akiknek a kötés a mindenük. Vannak, akik dajkák. Vannak, akik balettoznak. Vannak, akik otthon maradnak, hogy gyermekeikkel lehessenek. Szerencsére a korábbi generációk számára még atipikusnak számító hobbik, sportok és életstílusok ma már sokkal inkább ismertté és elfogadottá váltak. Ez részben annak köszönhető, hogy a példaképek megmutatták az ifjúság számára az elérhető lehetőségek teljes skáláját, és támogatták őket útjuk során céljak elérésében, akadályoktól függetlenül.

A példaképek sokféle formában és háttérrel előfordulhatnak, az élet minden területén. Ami a leginkább számít, az az elkötelezettségük, hogy pozitív változást hozzanak a körülöttük élők életében.

Büszkén mutatjuk be és ünnepeljük a Gillette-tel világszerte együttműködő férfiakat és szervezeteket. Munkájukkal és mindennapi cselekedeteikkel jó példát mutatnak ahhoz, hogy a férfiak a lehető legjobbat hozzák ki magukból.
Csatlakozzon hozzánk!

LORENZO LEWIS

A The Confess Project mozgalom alapítója, amelynek célja, hogy a fodrászokat a mentális egészség védelmezőivé képezzék, főleg etnikai környezetben.

Lorenzo Lewis, a mentális egészség szakértője

DEEJAY KNIGHT

Az Egyesült Államok hadseregének veteránja, korábbi oktató és a Gillette Gaming Alliance jelenlegi tagja, amelyet a The Game Awards is elismerésben részesített azért a bátor és elfogadó jövőképért, amelyet a videojátékok kapcsán festett le.

Deejay Knight, a Gillette Gaming Alliance tagja

TIMI

A Football Beyond Borders mentora, aki segít a fiatal férfiaknak, hogy tudják, nincsenek egyedül a férfivá válás útján.

Timi, egy futballmentor, aki segít a fiúknak a férfivá válás útján

IAN WRIGHT

Egy új oktatóprogram megalkotója, amelynek célja, hogy a Football Beyond Borders és a Gillette segítségével bevigyék végre a British Black History témakörét a tantermekbe.

Ian Wright, a Football Beyond Borders és a Gillette segítségével elindított oktatóprogram szakértője
CSATLAKOZZON A MOZGALOMHOZ
Néhány ötlet a beszélgetés indítására, ami segíthet a kapcsolatteremtésben

HOGYAN KEZDJÜK EL A BESZÉLGETÉST?

Már az is segít, ha jelen vagyunk a beszélgetésben. Tekintse meg a beszélgetés indításához támogatást nyújtó anyagainkat, amelyet az Equimundo szakértői fejlesztettek ki, és segítenek abban, hogy a megértés közös platformjára kerülhessen bármely életkorú fiúkkal. Még cselekvési javaslatokat és forgatókönyveket is találhat itt, amelyek segítenek megtörni a nemi sztereotípiákat a fiatalokkal való beszélgetés közben.

Anyagok a fiatal férfiak fejlesztéséhez

FORRÁSOK

Az elkövetkező hónapokban számos, mindenki számára elérhető online anyag készül az Equimundo Global Boyhood Initiative programjának tollából. Ezek az anyagok világszerte elérhetőek lesznek az olyan magánszemélyek és nonprofit szervezetek számára, akik szeretnének változást elérni a fiatal férfiak életében.

Önkéntes egy helyi non-profit szervezetnél

ÖNKÉNTESSÉG

Ha önkéntesnek jelentkezne, környékének helyi, non-profit szervezetei biztosan örülnek majd a segítségének. Tekintse meg partnereinket, vagy keressen rá a helyi szervezetekre, hogy tájékozódjon a lehetőségekről.