Formatervezés, ami felgyorsítja a körforgásos gazdaságot

Gillette Fusion5 termék újrahasznosítható papírdobozban

Formatervezés kevesebb műanyaggal

Észak-Amerikában és Nyugat-Európában a prémium utántölthető borotva termékcsaládunk1 nagy részének csomagolását műanyagról újrahasznosítható papírdobozra cseréltük. Ezzel világszerte körülbelül 1 094 000 kg (1094 tonna), azaz több mint 110 millió vizes palacknak megfelelő mennyiségű műanyagot iktattunk ki 2020., 2021. és 2022. során.2

Gillette Fusion5 borotva újrahasznosítható csomagolásban

Formatervezés még jobb alapanyagokból

Prémium minőségű borotváink papír csomagolása1 Észak-Amerikában és Nyugat-Európában legalább 40%-ban újrahasznosított alapanyagot tartalmaz. Emellett az újrahasznosított műanyagok (PCR) arányát is növeljük eldobható borotváinkban.

GilletteLabs borotva

Formatervezés a tartósságért

Rendszerkészülékeink rendkívül tartósak. Ha 1 helyett 5 évig használja őket, 80%-kal csökkenti a hulladék mennyiségét.

Formatervezés az újrahasznosíthatóságért

Formatervezés az újrahasznosíthatóságért

Minden anyag megérdemel egy második életet: több újrahasznosított és újrahasznosítható anyagot építünk be a termékeinkbe és azok csomagolásaiba. Legújabb debütáló termékünket, a GilletteLabs bőrradírt az FSC minősítésével rendelkező anyagokból készült újrahasznosítható papírdobozban forgalmazzuk.

Terracycle

Borotva-újrahasznosítás a TerraCycle® segítségével.

2019-ben elindítottuk első borotva-újrahasznosítási programunkat az amerikai egyesült államokbeli TerraCycle vállalattal partnerségben. Az együttműködés célja az volt, hogy általánosságban segítse a fogyasztókat a használt borotvák összegyűjtésében és újrahasznosításában – nem csupán a Gillette, hanem bármilyen márka esetében – a világ számos pontján. A részletek a TerraCycle.com oldalon találhatók.

1 Kivéve a Sensor Excel, Sensor 3, MACH3 Start és Fusion Sport utántölthető termékeket
2 A 2020., 2021. és 2022. évi összevont szállítási mennyiségek alapján. Műanyaghulladék-csökkenés a Gillette utántölthető termékek csomagolásának átalakításával.