Tekintse meg, hogy a Gillette hogyan segít a COVID-19 válságra reagálva.További részletek
close

Bolygónk védelme

Bolygónk védelme

A Gillette amellett kötelezte el magát, hogy életkortól és életszakasztól függetlenül minden férfit arra inspiráljon, hogy a legjobbat hozza ki magából. A küldetésünk az, hogy egyedülálló férfi szépségápolási termékeket kínáljunk, miközben a világot egy jobb hellyé változtatjuk minden generáció számára. A férfi szépségápolás terén több mint egy évszázada élen járó vállalatként pontosan tudjuk, hogy milyen fontos maradandó örökséget hagyni magunk után. Ezért tevékenységünk szerves részét képezik a társadalmi és környezetvédelmi programok. Arra törekszünk, hogy márkáink a jót szolgálják ma, holnap és a jövőben egyaránt.

Világszerte több mint 800 millió fogyasztó választja megbízható szépségápolási termékeinket. Célunk az, hogy a lehető legkiválóbb szépségápolási termékekkel lássuk el a férfiakat és nőket, miközben megóvjuk bolygónk erőforrásait.

Szeretnénk a környezetvédelmi kiválóság egy új szabványának felállítását segíteni azáltal, hogy kevesebb erőforrást használunk fel 2030-ra. Ennek érdekében ökológiai lábnyomunk csökkentését tervezzük számos fontos területen, többek között a csomagolás, a termékhulladék-kezelés, a vízfelhasználás, a gyártási tevékenységek és az ellátási lánc terén. Továbbá teljes mértékben elköteleztük magunkat amellett, hogy fogyasztóink számára biztonságos és megbízható alapanyagok felhasználásával a lehető legjobb minőségű termékeket nyújtsuk.

Munkánkkal kivesszük a részünket bolygónk védelméből, világos célokat tűztünk ki, és fontos előrelépéseket tettünk számos területen:

A termék- és csomagolási hulladék csökkentése,

termékeink fogyasztók általi felhasználása után hátramaradó anyagok mennyiségének minimalizálása érdekében.

Újrahasznosítható csomagolás

A célunk az, hogy 100%-ban újrahasznosítható csomagolást vezessünk be 2022-re, beleértve a pengék és borotvák PCR-tartalmát is.

Kényelem

Cserélhető fejes borotváink (például a Fusion és a Mach3) akár egy hónapos alapos és kényelmes borotválkozást tesznek majd lehetővé, a markolat pedig hosszú évekig használható lesz.

Kényelmes borotválkozás

Az eldobható borotvákat úgy tervezzük, hogy borotvánként akár tíz kényelmes borotválkozást is lehetővé tegyenek, meghosszabbítva a borotva élettartamát az eldobható változatot kedvelő fogyasztóink számára.

Tartósság

Több piacon is teszteljük új, tartós csomagolásunkat, hogy visszaszoríthassuk a csomagolás egyszeri használatát és megőrizzük az erőforrásokat.

Globális újrahasznosítás

2019-ben elindítottuk első borotva-újrahasznosítási programunkat partnerségben az amerikai egyesült államokbeli Terracycle vállalattal, amelynek keretén belül fogyasztóink bármilyen típusú borotvát visszaküldhetnek újrahasznosításra. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezt a programot világszerte több helyszínen is elindíthassuk.

Gyártási tevékenységünk és ellátási láncunk lábnyomának csökkentése,

tovább javítva az energia- és vízfelhasználást, a hulladékgazdálkodást és a kibocsátást a jövőben.

 

Zéró gyártási hulladék a hulladéklerakóba

Büszkék vagyunk arra, hogy elértük a „Zéró gyártási hulladék a hulladéklerakóba” címet gyáraink hálózatában világszerte – ráadásul az iparágban az elsők között.

 

A vízfelhasználás csökkentése

Terveink szerint gyártásonként a vízfelhasználás 35%-os csökkenését kívánjuk elérni 2030-ra.

 

Az energiafogyasztás csökkentése

Gyáraink energiafelhasználásában 392 851 gigajoule csökkenést értünk el az elmúlt tíz év alatt. Ez több mint 17 millió otthon energiaellátására elegendő. Ennél is többet kívánunk elérni: célunk, hogy energiafogyasztásunkat 100%-ban megújuló energia vásárlásából fedezzük 2030-ra. Az üvegházhatást okozó gázok felhasználását 26%-kal csökkentettük az elmúlt 10 évben, ami 69 499 tonnának felel meg.

Megbízható termékek és összetevők

a kiváló minőségű élményért, amelyre fogyasztóink mindig számíthatnak.

 

Fogyasztók által tesztelt

Minden új Gillette terméket felelősségteljesen tesztelünk több ezer fogyasztó közreműködésével a piacra kerülés előtt.

 

Minőségbiztosítás

Minden új Gillette borotvát több ezer fogyasztó közreműködésével tesztelünk a piacra kerülés előtt, valamint minden egyes Gillette borotvapengét átlagosan több mint 75 alkalommal ellenőrzünk.

 

Kutatás és fejlesztés

Iparági vezetőnek számítunk a kutatás és fejlesztés terén, tapasztalt tudósok, kutatók és mérnökök közreműködésével, és immár egy évszázadnál is régebb óta készítünk borotvákat.

 

Jóváhagyások

Termékeink számos bőrgyógyász jóváhagyásával rendelkeznek világszerte, többek között vezető tudományos szervezetekével, mint például a Skin Health Alliance, a British Skin Foundation, a kanadai Dermatology Review Panel (DRP) és a németországi Deutsche Haut- und Allergiehilfe (DHA).

 

Intelligens címkék

Az Amerikai Egyesült Államokban részt veszünk a Smart Label programban, a fogyasztók számára az összetevők átláthatóságának népszerűsítésében. Azon is dolgozunk, hogy világszerte elérhetővé tegyük a termékösszetevők listáját weboldalainkon is.

 

Gillette PURE

2019-ben megalkottuk a Gillette legelső színezék-, parabén- és SLS-szulfátmentes borotválkozási készítményét.

A víztakarékosság fokozása

a takarékos vízhasználat új módjainak felfedezésével borotválkozás közben és után.

 

Modern borotvapengék

A borotváink pengéit könnyen öblíthetőre terveztük, hogy csökkentsük a szükséges öblítési időt és a borotválkozás közbeni vízfelhasználást.

 

Víztakarékosság

Felelősségvállalásunk részeként felhívjuk a figyelmet a borotválkozás közbeni víztakarékosság fontosságára.

 

Vízmentes borotva

Megalkottuk a világ első vízmentes borotváját, az „asszisztált borotváláshoz” tervezett Gillette Treo modellt, amelyet kifejezetten arra fejlesztettünk ki, hogy a gondozásra szoruló férfiak és nők millióinak könnyítse meg az életét.

TÁRSADALMI FENNTARTHATÓSÁG

A legjobbat hozzuk ki a társadalomból